Date companie
 
 
 
 

Tratament antiviral accesibil

RSS Știri
 
 
Data publicării : 19 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Rafila despre tratament Covid
 

Medicamentul Favipiravir, eficient în tratamentul COVID-19, va ajunge, în curând, în farmaciile cu circuit deschis și va putea fi eliberat pe bază de reteță. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

ALEXANDRU RAFILA, ministrul Sănătății

"În ceea ce privește medicația antivirală inovativă, sper să putem să semnăm primul contract cu MSD chiar în aceste zile și până spre sfârșitul lunii, așa cum am promis, primele cantități de antivirale inovative să se găsească atât la nivelul spitalelor, cât și la nivelul centrelor ambulatorii de evaluare a pacienților, unde pot primi și tratamentul gratuit. În plus, toate aceste centre și spitale au Remdesivir, acel antiviral injectabil, au Favipiravir, despre care am făcut o informare pentru populație extrem de accesibilă. Medicamentul Favipiravir se va găsi în scurt timp și în farmacii cu circuit deschis, dar va fi eliberat strict numai pe bază de prescripție și cu o evidență clară, pentru că e medicament toxic și trebuie să evităm ca populația să consume un astfel de produs atunci când nu este necesar."

Ministrul Sănătății a mai afirmat că facilitarea testării va duce la controlul pandemiei, pentru că o persoană diagnosticată și izolată nu va mai transmite boala. Totodată, Alexandru Rafila a precizat că, în prezent, mortalitatea prin cazuri de COVID-19 este de până la 10 ori mai mică decât în octombrie 2021, când se înregistra același număr de cazuri noi zilnice.


Tratament antiviral accesibil

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2