Date companie
 
 
 
 

Trecerea la ora de iarnă, în noaptea de sâmbătă spre duminică

RSS Știri
 
 
Data publicării : 23 Octombrie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : iarna, ora, european, schimbare, vara, ceas
 

Ceasurile se dau înapoi în acest weekend! Noaptaa de 26 spre 27 octombrie va fi, practic, cea mai lungă a anului, pentru că ora 4.00 va deveni ora 3.00. În ciuda faptului că la nivel european s-a decis renunțarea la schimbarea orei, decizia definitivă nu a fost încă luată, așa încât cel puțin anul acesta și la anul se va continua această practică.

COSMINA STOIAN, reporter „Comisia Europeană a propus renunțarea la schimbarea sezonieră a orei în Europa, oferind statelor membre libertatea de a decide ce oră vor să păstreze, ora de vară sau ora de iarnă. Țările membre ale Uniunii Europene trebuie să informeze Comisia asupra alegerii lor până în aprilie anul viitor, apoi să se coordoneze cu executivul blocului comunitar, astfel încât deciziile individuale să nu afecteze funcționarea pieței unice.”

CFR Călători informează că, începând din 27 octombrie, se va trece la ora Europei Orientale, cu două ore în plus față de GMT, schimbare care nu modifică mersul trenurilor în vigoare. Trenurile de călători aflate în circulație după ora 4.00, ora oficială de vară, vor opri în stațiile de pe parcurs stabilite, unde vor staționa până la ora de plecare din orarul în vigoare după noua oră a Europei Orientale. Conform deciziei Parlamentului European, țările care decid să mențină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021, iar țările care preferă să rămână la ora standard sau de iarnă își vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.


Trecerea la ora de iarnă, în noaptea de sâmbătă spre duminică

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sectoare de drum închise, pe Transfăgărășan și Transalpina ( 18 Octombrie 2020 )

  Condiții vitrege de iarnă, cu viscol și vizibilitate redusă, în urma ninsorii de pe Transfăgărășan și Transalpina! Astăzi, începând cu ora 10:30, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și pentru siguranța...

 • Cantitate mare de apă, donată Spitalului „Dr. Gavril Curteanu” din Oradea ( 13 August 2020 )

  Solidaritatea este cel mai bun medicament în aceste vremuri de pandemie, iar companiile care au donat și donează spitalelor cele de trebuință ne ajută să respirăm mai liniștiți! Încă din primul moment...

 • Iarna blândă și efectele sale ( 25 Ianuarie 2020 )

  Vreme de primăvară, în plină iarnă! Meteorologii spun că în România a intrat un val de aer tropical, care ține iarna departe. Astfel, temperaturile înregistrate sunt mult peste cele specifice acestei perioade, mai ales...

 • Mulți români își doresc schimbarea locului de muncă, anul acesta ( 20 Ianuarie 2020 )

  Schimbarea locului de muncă, în topul priorităților pentru cei mai multi români! Potrivit unui raport publicat de platforma Best Jobs, șase din zece angajați spun că schimbarea locului de muncă se află pe lista obiectivelor pentru acest an.

 • Polițistul din Târgu Jiu, în arest provizoriu ( 12 Ianuarie 2020 )

  Polițistul din Târgu Jiu, reținut pentru un dosar de furt în Germania, a fost plasat în arest provizoriu ăn țară, pentru 15 zile, până la traducerea mandatului european de arestare. Așa a decis Curtea de Apel Craiova.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2