Date companie
 
 
 
 

Turiști blocați în telescaun, pe un ger cumplit, la Brașov

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Ianuarie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, brasov, blocati, partia, telescaun, bunloc
 

Clipe de groază pentru șapte turiști, care au stat două ore într-un telescaun, pe un ger cumplit, suspendați la peste 1000 de metri înălțime. Turiștii urcau pe pârtia Bunloc de lângă Brașov, în momentul în care telescaunul s-a blocat. Într-un final, ei au fost coborâți în siguranță de jandarmi și salvamontiști.

AMBIANȚĂ "Cum vă simțiți? V-ați speriat?"

Cei șapte tineri sunt prieteni și au mers la Brașov să petreacă Revelionul. Deși instalația pe cablu și pârtia erau închise, ei au insistat să urce pe munte, ca să se plimbe. La coborâre, însă, telescaunul s-a defectat. Un cablu a sărit de pe șine și a blocat întreaga instalație. Cele -15 grade Celsius, care se înregistrau la peste 1000 de metri altitudine, le-au pus tinerilor viața în pericol, așa că jandarmii, salvamontiștii și echipajele I.S.U. au plecat de urgență spre ei.

VOX "- Au zis că au înghețat de tot.  - Erau îmbrăcați bine? - Probabil! Nu știu, că nu i-am văzut când au plecat."

VOX "Tinerii și-au exprimat dorința de a face o cursă dus-întors, au urcat acolo și, după zece minute, i-am coborât, numai că, după cinci minute după ce am deschis telescaunul, vom vedea din ce cauză, instalația s-a oprit."

Salvatorii au fost nevoiți să meargă pe jos, pentru că turiștii se aflau într-un loc greu accesibil.

VOX "Au fost preluați cu niște materiale tehnice speciale de pe instalația de transport a telescaunului și au fost coborâți în niște saci de salvare."
 
După ce au fost aduși în siguranță la sol, cei șapte turiști au primit îngrijiri medicale. Ei sunt acum în afara oricărui pericol.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Cazuri de toxiinfecție alimentară, după o petrecere de botez ( 9 Februarie 2020 )

  De la petrecerea de botez, la spital! 11 persoane, printre care un copil, au făcut toxiinfecție alimentară, după ce au consumat din preparatele servite la un botez organizat într-un local din Feldioara, județul Brașov.

 • Un bărbat cu bebelușul în brațe a căzut de la etajul zece al blocului în care locuia ( 30 Ianuarie 2020 )

  Tragedie cumplită în Brașov! Un bărbat de 37 de ani s-a aruncat de la etajul 10, cu bebelușul în brațe. Potrivit presei locale, în această dimineață, bărbatul a ieșit pe balcon și s-a aruncat în gol, ținând în brațe...

 • Sfințirea Izvorului Minunilor, la Stâna de Vale ( 7 Ianuarie 2020 )

  Agheazma folosită în ziua de Sf. Ioan Botezătorul pentru stropirea caselor este cea sfințită de Bobotează, penultima sărbătoare de iarnă. De Bobotează, preoții sfințesc apele, inclusiv pe cele curgătoare, un ritual...

 • Albumul „Istorii din `89 în benzi desenate”, lansat la Brașov ( 24 Decembrie 2019 )

  Primul album de benzi desenate despre momentul Revoluției din Decembrie 1989, lansat la Brașov! „Istorii din `89 în benzi desenate” este titlul albumului lansat, la împlinirea a 30 de ani de la Revoluție, la Muzeul de Istorie Brașov.

 • Turiști străini în România ( 16 Septembrie 2019 )

  Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România, în primul semestru al acestui an! Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Statistică.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2