Date companie
 
 
 
 

Turiști de toate vârstele, la Stâna de Vale

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Februarie 2024
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Stana de Vale duminica
 

Stâna de Vale, supranumită și "Perla Apusenilor" este una dintre cele mai îndrăgite stațiuni montane din țară, preferată de un număr din ce în ce mai mare de turiști din țară și din străinătate. Și la acest sfârșit de săptămână, stațiunea a găzduit un număr semnificativ de turiști de toate vârstele și iubitori ai sporturilor de iarnă care au ales să se bucure de iarnă și de zăpada din Stâna de Vale.

SIMONA MONOSZES, director agenție de turism

"Vorbim de Stâna de Vale în principal pentru zona noastră, stațiune foarte căutată de turiștii din zona Bihor și nu numai, în special pentru că este accesibilă, aveți ce să faceți dacă e să o comparăm cu celelalte stațiuni turistice din zonă, stațiuni montane, bineînțeles. Pe lângă faptul că aici ai unde să schiezi, ai pârtii amenajate cu teleschi, cu telescaun, pârtii mari dezvoltate ca si suprafață. Aici au tubbing, parc de aventură, ai pârtie de săniuțe, adică sunt facilități nu doar pentru schiori, dar și pentru familiile cu copii, pentru tineri, restaurantul après ski de la baza pârtiei organizează ocazional petreceri pentru tineret și nu numai unitățile de cazare din Stâna de Vale sunt accesibile tuturor nu doar ca și prețuri, ci și ca facilități. Stratul de zăpadă în această perioadă în Stâna de Vale este foarte consistent și așteaptă lumea la distracție."

Stratul consistent de zăpadă oferă variate posibilități de practicare a sporturilor de iarnă. Iubitorii de schi au la dispoziție pârtii cu grade diferite de dificultate, dotate cu instalații de teleschi și telescaun. Pentru copii sunt amenajate părtii de schi și de săniuș, echipate cu instalații de transport. Cei mai curajoși pot experimenta pista de tubing sau se pot aventura pe traseele Parcului de Aventură "Happy Land".

"La Stâna de Vale mi-am pus prima oară schiurile în picioare la vârsta de 11 ani și de atunci am început să schiez pe pârtiile astea foarte frumoase și foarte bune, iar aceasta este o stațiune foarte bună unde majoritatea schiorilor învață și ajung chiar să fie foarte avansați în acest sport și cum am văzut foarte mulți oameni care se dăteau cu schiurile, eu dându-mă cu sania, am vrut să încerc și acest sport, așa că de la vârsta de 11 ani m-a ajutat tata, am început prima oară mai încet pe pârtii mai mici și acum ajung să mă duc de sus și să vin foarte frumos până jos."

"Este stațiunea unde am copilărit și veneam aici în fiecare vară și de câte ori aveam ocazia și iarna.

- Schiați?
- Da, schiez!
- Ce părere aveți despre pârtii, despre posibilitățile de relaxare și distracție?
- Nu am fost de acum doi ani, mi-a plăcut atunci, am fost,  mi-a plăcut și anul trecut nu am reușit să vin. Acum am venit, am vrea să vedem că e mai multă zăpadă pentru că e mai multă zăpadă, dar o să ne distrăm așa cum e."

"Suntem din Timișoara. Am venit aici destul de des venim și pârtia e bună, zăpada e ok, e foarte bună de schiat și eu schiez cu plăcere, sunt multe pârtii pe care te poți da și e ok."

Plimbările pe cărările stațiunii, aerul curat, peisajele hibernale sunt o posibilitate binevenită de petrecere a timpului liber, o garanție a relaxării pentru turiștii de toate vârstele.


Turiști de toate vârstele, la Stâna de Vale

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Straiele albe ale iernii, la Stâna de Vale ( 2 Ianuarie 2022 )

    Stațiunea Stâna de Vale din Munții Apuseni este învăluită în straiele albe ale iernii. Zăpada a transformat peisajul într-un colț de basm, așa că, foarte mulți turiști au ales să își petreacă vacanța la Stâna de Vale.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2