Date companie
 
 
 
 

Turiștii blocați de nămeți în Munții Bucegi au fost salvați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, salvare, bucegi
 

După trei zile de cautari, acțiunea de salvare a turiștilor rămași blocați în cabanele din Bucegi s-a încheiat cu succes. Salvamontistii au ajuns și în zona Padina, de unde au reușit să coboare 40 de persoane.

VOX "Am mulțumit Jandarmeriei, nu același lucru am fãcut cu firma de deszãpezire. Prima oară a trimis echipaje cu oameni beti. Si care au adormit pe volan. Am avut mâncare, a fost totul în regulã."

GABRIEL GROZAVU, vicepreședintele Consiliul Judetean Dâmbovița "S-a intervenit în funcție de utilajele care sunt la dispoziție. Dacă nu are utilajele care sunt prevăzute în caietul de sarcini atunci vor renunța la acest contract."

Până când salvatorii au reușit sã ajungã la turiști, cabanierii din zonã au încercat sã le asigure acestora proviziile necesare.

VOX "- Mai au provizii? - N-au luminã de câteva zile. Nu mai pot sã stea așa. - Am vãzut cã aveați mașina cu provizii. - Păi n-a putut sã urce. Noi urcãm cu benzinã, cu motorinã cu tot ce trebuie.''

VOX "- Ați mai urcat zilele astea? – N-am putut sã mai urcãm."

VOX "- Stiți cã nu s-a deblocat încã drumul? - Da! - Si ce o sã faceți? - O sã încercãm sã urcãm. Dacã nu, ne intoarcem inapoi!"

Salvamontistii recomanda turistilor sa nu se mai aventureze in drumetii in această perioadă, când există pericol ridicat de avalanse.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2