Date companie
 
 
 
 

Umbrele Securității

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Septembrie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Expozitie inedita biblioteca
 

Incursiune în istoria recentă, la Biblioteca Metropolitană din Capitală! În cadrul expoziției tematice “Bucureștii în obiectivul Securității”, vizitatorii pot face o călătorie în perioada comunistă. Ei pot vedea fotografii și documente care ilustrează acțiuni ale Securității, filaje, note informative, rapoarte, cărți de imobil, Securitate care avea drept misiune controlul, supravegherea și reprimarea opiniei cetățenilor. Expoziția a fost organizată în cadrul manifestărilor dedicate Zilelor Bucureștiului, în parteneriat cu Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

CONSTANTIN BUCHET, președinte, C.N.S.A.S.

“Biblioteca are funcția aceasta civică de a furniza societății și, mai ales, tineretului, de a satisface de fapt, nevoia de cunoaștere socială. Ori, asta este miza fundamentală a acestei expoziții.”

LEONARD CÎMPEANU, vicepreședinte, A.F.D.P.R. București
”Expoziția este un lucru extraordinar de bun, atât timp cât face un efort să reamintească bucureștenilor, mai ales că sunt mulți nostalgici, să le reamintească prin ce a trecut Capitala în ultimii ani premergători Revoluției. Și, dacă ei nu își mai aduc aminte, le readucem noi aminte: foamete, frig, o stare de tensiune foarte puternică, Securitatea peste tot, lipsa libertății de opinie, lipsa libertății de mișcare.”

RAMONA MEZEI, manager, Biblioteca Metropolitană București

“Prin intermediul acestor expoziții, noi ne dorim să prezentăm publicului, evident că într-o formă succintă, dar accesibilă, un adevăr despre trecutul comunist, prezentat prin frânturi de viață, modelate de Securitate.”

Expoziția are caracter itinerant, astfel încât să poată fi prezentată și în alte spații sau filiale ale Bibliotecii Metropolitane București. Scopul acesteia este întelegerea cât mai obiectivă a istoriei și a modului în care aceasta s-a răsfrânt asupra persoanelor și a comunității. Intrarea este liberă.


Umbrele Securității

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2