Date companie
 
 
 
 

Un elev a fost lovit de un profesor chiar pe holurile școlii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 Ianuarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bacau, copil, autism
 

Incident violent pe holurile unei școli dintr-o comună din județul Bacău. Un elev de 13 ani, care suferă de o formă de autism, a fost lovit de profesorul său de geografie cu manualele pe care le avea în mână cât și cu palmele. Motivul? Elevul se afla pe hol și nu intrase la oră deși se sunase de câteva minute. Tătal elevului a depus deja o plângere la conducerea școlii, băiatul având semne vizibile pe corp în urma agresiunii.

FLORENTINA PĂTRAȘCU, mama: "Se sunase de intrare (...) a ieșit pe hol, mai stau se joacă, urmareau când vine profesorul și la un moment dat l-a vãzut ca vine (...) Dupã care a intrat domn profesor și cine a fost pe hol. (...) i-a dat cu cărțile în cap."

CRINA ANTIP, director, Școala "Nicolae Bălcescu": "Domnul profesor a venit sã dicutãm, și-a asumat întâmplarea, însă pãrintele a venit vineri și a depus o declaratie. (...) Trebuie să convocãm comisia de disciplinã, lucru pe care l-am fãcut deja. (...) Acest copil are handicap sever de gradul 1, are sindron Apenger, (...) are un comportament extraordinar de discordant."

Părinții copilului spun că specialiștii le-au recomandat în ciuda tulburării să nu-și ducă fiul la o școalã specială.

FLORENTINA PĂTRAȘCU, mama: "Este un copil care nu face probleme niciodatã, nu am fost chemați - veniti doamnã, că copilul este un copil normal, de la IQ-ul lui este scãzut. (...) Este mai bine pentru el să meargã într-o școalã normalã, așa ni s-a spus și asa facem."

Poliția s-a autosesizat în acest caz.

NARCISA BUTNARU, purtător de cuvânt, I.P.J. Bacău: "Minorul urmează sã fie prezentat Serviciului de Medicină Legală în vederea examenului de specialitate, iar în funcție de concluzie medicilor legiști vor dispune mãsuri în consecință."

Profesorul de geografie în vârstă de 54 de ani va fi cercetat disciplinar și riscã de la sancțiuni salariale până la desfacerea contractului de muncã.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2