Date companie
 
 
 
 

Un elev din Cluj-Napoca a câștigat ”Bătălia cărților, concurs organizat de Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, concurs, elev, limuzina, liceul, gheorghe, biblioteca, sincai, batalia, cartilor, judteana, octavian goga
 

Un elev din Cluj -Napoca este câștigătorul unui concurs de citit organizat de Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”. Drept premiu, Matei Bolog, elev în clasa VIII-a la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai”, va fi tratat ca un adevărat VIP: o mașină de lux, cu șofer, îl va duce la școală timp de o săptămână! Băiatul a câștigat concursul ”Bătălia cărților”, reușind să citească zece cărti într-un timp record.

MATEI BOLOG, elev, Liceul Teoretic ”Gheoghe Șincai” Cluj-Napoca "- Am citi 10 carți cărora le-am facut rezumatele. Apoi am participat în finală, unde a trebuit să susțin un discurs despre cartea preferată. (...) - Cu ce veneai înainte la școală? - Pe jos."

VICTOR MINOR, membru juriu "Ne-a impresionat pe toți sincer modul în care a vorbit despre lectură și pasiunea care se vedea în ochii lui, în momentul în care își susținea cartea favorită."

VOX "- Se pare că a meritat să citească. - E frumoasă mașina? - Foarte frumoasă. Ai vrea să vii și tu în fiecare zi? - Oricine cred că ar vrea!"

VOX "- Ți se pare bună ideea? - Da, foarte bună! - De ce? - Păi, nu mai vine cu autobuzul, vine direct cu mașina la școală."

Reprezentanții Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” cred că astfel de premii vor avea un impact mai mare în rândul tinerilor, decât o diplomă.

SORINA STANCA, director, Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” "Trebuie să facem ceva spectaculos, ceva care să-i impresioneze pe copii, ceva care să-l facă pe acest câștigător al concursului "Bătălia cărților" să fie văzut și mândru de faptul că citește, pentru că, așa cum știm, în rândul tinerilor nu ești cool dacă citești."

Ideea a fost preluată și de bibliotecile din alte județe, care vor organiza astfel de competiții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Focar de febră Q, la Facultatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca ( 12 Septembrie 2019 )

  13 studenți și angajați ai Facultății de Medicină Veterinară din cadrul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca au fost diagnosticați cu febră Q, o boală care se ia de la animale și nu se transmite de la om la om.

 • CFR Cluj, meci caritabil pentru Alexandra ( 5 Septembrie 2019 )

  CFR Cluj se alătură campaniei "Făuritorii de minuni" pentru a o sprijini pe Alexandra, o fetiță de cinci ani care s-a născut cu o malformație rară: nu are urechi, nici canale auditive, nici pavilioane. Campioana României la fotbal...

 • Turul României la Ciclism, aproape de start ( 3 Septembrie 2019 )

  O săptămână până la startul celei de a 52-a ediții a Turului României, una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism din Sud-Estul Europei. Maratonul sportului pe două roți se va desfășura în perioada 11-15 septembrie.

 • Proiectul de ordonanță privind concedierile și înghețarea posturilor din instituțiile publice, în dezbatere ( 6 August 2019 )

  Oameni dați afară din aparatul guvernamental și posturi înghețate, în instituțiile de stat! Potrivit proiectului de Ordonanță pentru reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare, publicat în această dimineață de Ministerul Finanțelor...

 • Festivalul Electric Castle de la Bonțida, în desfășurare ( 19 Iulie 2019 )

  S-a dat startul celei de-a șaptea ediții a Festivalului Electric Castle! 250 de artișți vor concerta pe cele 10 scene amplasate în zona Castelului Banffy din Bonțida, în județul Cluj, în perioada 17-22 iulie. Nume cunoscute ale muzicii internaționale...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2