Date companie
 
 
 
 

Un elev din Cluj-Napoca a câștigat ”Bătălia cărților, concurs organizat de Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cluj, concurs, elev, limuzina, liceul, gheorghe, biblioteca, sincai, batalia, cartilor, judteana, octavian goga
 

Un elev din Cluj -Napoca este câștigătorul unui concurs de citit organizat de Biblioteca Județeană ”Octavian Goga”. Drept premiu, Matei Bolog, elev în clasa VIII-a la Liceul Teoretic ”Gheorghe Șincai”, va fi tratat ca un adevărat VIP: o mașină de lux, cu șofer, îl va duce la școală timp de o săptămână! Băiatul a câștigat concursul ”Bătălia cărților”, reușind să citească zece cărti într-un timp record.

MATEI BOLOG, elev, Liceul Teoretic ”Gheoghe Șincai” Cluj-Napoca "- Am citi 10 carți cărora le-am facut rezumatele. Apoi am participat în finală, unde a trebuit să susțin un discurs despre cartea preferată. (...) - Cu ce veneai înainte la școală? - Pe jos."

VICTOR MINOR, membru juriu "Ne-a impresionat pe toți sincer modul în care a vorbit despre lectură și pasiunea care se vedea în ochii lui, în momentul în care își susținea cartea favorită."

VOX "- Se pare că a meritat să citească. - E frumoasă mașina? - Foarte frumoasă. Ai vrea să vii și tu în fiecare zi? - Oricine cred că ar vrea!"

VOX "- Ți se pare bună ideea? - Da, foarte bună! - De ce? - Păi, nu mai vine cu autobuzul, vine direct cu mașina la școală."

Reprezentanții Bibliotecii Județene ”Octavian Goga” cred că astfel de premii vor avea un impact mai mare în rândul tinerilor, decât o diplomă.

SORINA STANCA, director, Biblioteca Județeană ”Octavian Goga” "Trebuie să facem ceva spectaculos, ceva care să-i impresioneze pe copii, ceva care să-l facă pe acest câștigător al concursului "Bătălia cărților" să fie văzut și mândru de faptul că citește, pentru că, așa cum știm, în rândul tinerilor nu ești cool dacă citești."

Ideea a fost preluată și de bibliotecile din alte județe, care vor organiza astfel de competiții.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2