Date companie
 
 
 
 

Un impostor italian a făcut pe chirurgul în clinici din România

RSS Știri
 
 
Data publicării : 5 Februarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fals, italian, chirurg, clinici, avize, colegiul, medicilor, libera, practica, dsp, pintea, matteo, politi, matthew, mode, monza
 

Caz incredibil, în România! Un fals chirurg, fără studii medicale, a operat zeci de oameni la câteva clinici private din țara noastră. Este vorba de Matteo Politi, un italian din Veneția, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare. Politi a lucrat mai întâi ca medic în Italia. Pentru a ajunge aici, el a furat identitatea unui medic și și-a făcut documente false. Cu ajutorul acestor documente, Politi a reușit să lucreze ca medic în mai multe spitale din Italia. El ar fi ținut chiar și cursuri la un centru de formare pentru chirurgi plasticieni din Verona.

ANA IACUB, reporter ”Depistat în anul 2011, s-a ales cu un scandal de presă și cu o condamnare de un an și jumătate în Italia cu suspendare. Cum în Peninsulă era exclus să-și mai continue așa-zisa carieră medicală, Matteo Politi a căutat un loc pe hartă mai permisiv din punctul lui de vedere și, așa, a ajuns în România. Asta, după ce și-a shimbat numele în Matthew Mode.”

Conform CV-ului, bărbatul ar fi absolvit universități prestigioase. Astfel, bărbatul ar fi urmat cursuri la UPMC Presbyterian Shadyside Hospital, dar și la The Johns Hopkins University School of Medicine, facultate care de 125 de ani fixează standardul în învățământul academic medical al lumii. Din martie 2018, Matthew Mode a început să efectueze intervenții de chirurgie plastică în București, în nu mai puțin de patru clinici. Este vorba de Euromedical, Prestige, MH Medical Group și Monza. Falsul a fost descoperit la Monza, unde asistentele au observat că așazisul chirurg nu cunoștea protocoalele și regulile medicale care trebuie respectate înainte de a intra în blocul operator. Reporterul Național TV a încercat să contacteze clinicile în care și-a desfășurat activitatatea pseudo-medicul, pentru a afla în ce condiții a ajuns italianul să intre în echipele medicale, însă nimeni nu mai răspunde la apelurile telefonice. Potrivit legislației românești, pentru a-și exercita profesia în țara noastră, un medic străin trebuie să prezinte autorităților mai multe documente.

ANA IACUB, reporter “Astfel, medicul străin trebuie să obțină recunoașterea diplomelor de studii de către Ministerul Sănătății, dreptul de liberă practică, de la Colegiul Medicilor, și documentul de parafă, de la Direcția de Sănătate Publică. Documentele sunt necesare pentru angajarea într-o unitate medicală, indiferent că e vorba de sistemul de stat sau de cel privat. Întrebarea este cum i s-a permis lui Matteo Politi alias Matthew Mode să facă pe medicul în clinicile cu pricina.”

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a declarat că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic și că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze în clinicile menționate. Surprinzător, el ar fi operat în România în baza unui aviz de la Direcția de Sănătate Publică, deși este obligatoriu ca medicul străin care practică în România să aibă avize de la două foruri: Colegiul Medicilor și Ministerul Sănătății. Doar ambele acorduri, împreună, sunt valabile. Colegiul Medicilor precizează că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul să practice medicina în România și susține demersul de sesizare a organelor de urmărire penală. Conducerea Colegiului Medicilor din București a făcut plângere la Parchetul General în acest caz.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • O femeie a făcut, fără drept, injecții cu acid hialuronic ( 21 Februarie 2019 )

  Un nou medic fals! O femeie de 39 de ani din Oradea, bănuită că în ultimii doi ani a realizat mai multe intervenții estetice faciale prin injectare de acid hialuronic, fără a avea calitatea de medic, este cercetată penal, fiind bănuită că a exercitat profesia de medic fără a avea acest drept. Potrivit Poliției Bihor, perchezițiile s-au derulat la domiciliul femeii și la un salon cosmetic.

 • Falsul medic chirurg, arestat preventiv ( 8 Februarie 2019 )

  Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate va fi cercetat în stare de arest. Magistrații Judecătoriei Sectorului 1 au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile...

 • Falsul chirurg, prins în timp ce încerca să fugă din țară ( 6 Februarie 2019 )

  Matteo Politi, italianul care s-a dat drept doctor în mai multe clinici private din București, deși avea doar opt clase, a fost prins la vama Curtici, din județul Arad! Falsul chirurg a fost depistat într-un tren ce se deplasa pe direcția București - Budapesta, în timp ce încerca să fugă din țară. 

 • Apa potabilă tratată masiv cu clor, motiv de dispută între autoritățile statului ( 31 Ianuarie 2019 )

  Scandalul apei potabile din București ia amploare! Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, i-a scris președintelui Klaus Iohannis, care este și șef al C.S.A.T., dar și directorului Serviciul Român de Informații.

 • Epidemie de gripă, în țara noastră ( 30 Ianuarie 2019 )

  Este epidemie de gripă în toată țara! Anunțul a fost făcut astăzi, de către ministrul Sănătății, Sorina Pintea, în cadrul unei conferințe de presă. Pintea a precizat că se constată epidemie de gripă, întrucât s-a ajuns...

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Joi, 21 Feb. 2019

1 USD = 4.1941 RON
0.0003
1 EUR = 4.7559 RON
-0.0017
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2