Date companie
 
 
 
 

Un întreg sat fără apă potabilă, în județul Mehedinți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : mehedinti, apa, potabila, fantani, sat, caramidaru, sinsesti
 

Un întreg sat, văduvit de sursele de apă potabilă! În Cărămidaru, sat din componența comunei mehedințene Șișești, apa din fântâni nu se poate bea. În urma analizelor, s-a constatat că apaeste infestată cu germeni periculoși pentru sănătate, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Prin urmare. oamenii sunt nevoiți să bată kilometri întregi, până în satele învecinate, ca să se aprovizioneze cu apă potabilă.

VOX "Merg după apă, fiindcă s-a mai încălzit un pic. Sunt om bătrân, bolnav, umblu cu punga de medicamente în buzunar. Fac dus/întors câte trei ore. E singura fântâna cu apa relativ potabilă."

VOX "Am băut apă de zăpadă. Am fiert-o, am strecurat-o și am băut-o."

VOX "Nu este apa potabila prin sat și cărăm tocmai de jos, de acolo, din matcă. Pentru animale mai fac din zăpadă."

CORNELIA IANCULESCU, medic, D.S.P. Mehedinți "Microbiologic prezinta depășiri, ultimele analize efectuate. În apa respectivă pot să existe germeni cu transmitere intestinală."

Lipsa apei potabile generează o stare de nemulțumire a populației care pune presiune pe administrația locală. Pentru a rezolva situația, edilii comunei Șișești trebuie să obțină finanțare pentru un proiect de alimentare cu apă potabilă în zonă.

MARIAN RĂDUCAN, primar, com. Șișești, jud. Mehedinți "Avem un proiect de hotărâre prin care sa introducem localitatea Cărămidaru și localitatea Noapteșa în sistem centralizat în speranța că vom putea să depășim o mie de locuitori ca să obținem finanțare."

Deocamdată, Primăria Șișești nu are banii necesari pentru a realiza o rețea de alimentare cu apă în zonă și sunt puține șanse de a obține finanțare.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2