Date companie
 
 
 
 

Un medic din Iași, cercetat penrtru că ar fi ars penisul unui bebeluș, în timpul operației

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : acuzatie, operatie, despagubiri, malpraxis, cercetare, copil, parinti, electric, organe, ars, fimoza, penis, genitale, bisturiu
 

Acuzație gravă, de malpraxis, la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași. Un cunoscut medic pediatru este cercetat penal, în urma unei operații eșuate. Mai exact, părinții unui băiețel îl acuză pe medic că, în 2008, i-a ars micuțului organele genitale. Urmarea: copilul trebuie să suporte o serie de operații până la vârsta de 10 ani, pentru refacerea organelor genitale. El a fost supus deja unei intervenții chirurgicale în Anglia, care a costat 40.000 de lire sterline. Cum specialiștii nu îi dau șanse de vindecare totală, părinții îi cer medicului ieșean despăgubiri în valoare de 720.000 de euro.

TONI BALTAG, avocat "Atât instanțele, cât și părinții, doresc să protejeze copilul și, în mod evident, procesul va avea loc cu ușile închise."

ANDREEA NICA, prim-procuror, Parchetul Iași "Se efectuează cercetări, faza actelor premergătoare, urmare a depunerii unei plângeri penale prealabile, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă."

La trei săptămâni de la naștere, băiețelul a fost diagnosticat cu fimoză congenitală, o afecțiune comună și despre care specialiștii spun că este ușor de remediat. În timpul intervenției, medicul chirurg a folosit un bisturiu electric, care i-a ars micuțului organele genitale aproape în totalitate. Reprezentanții spitalului spun că au aflat despre acest caz abia când au fost anunțați pe cale legală.

CĂTĂLINA IONESCU, purtător de cuvânt, Spitalul "Sf. Maria" Iași "Pacientul a fost internat în 2008, în spitalul nostru pentru o intervenție chirurgicală. De atunci, până în prezent, nu a fost depusă din partea aparținătorilor legali nicio reclamație. De acest caz, noi fiind informați pe cale juridică."

Aflat în faza de cercetare penală, medicul de la Spitalul "Sfânta Maria" din Iași a refuzat să comenteze situația.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2