Date companie
 
 
 
 

Un model demn de urmat

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Eveniment scoala 59
 

De la Școala Gimnazială 59 din București, la NASA! Este povestea Sorinei Lupu, fostă olimpică la informatică și, în prezent, doctorandă la Caltech, Institutul Tehnologic din California. Ea s-a întâlnit, astăzi, cu elevii de clasa a VIII-a, pentru a le povesti despre cariera sa și despre drumul pe care l-a avut de parcurs.

AMBIANȚĂ ”Ei bine, am o veste bună pentru voi, chiar dacă nu vreți să ajungeți pe Lună. Când voi o să fiți cam pe la 30-40 de ani, cred eu că turismul spațial o să fie foarte bine dezvoltat.”

Acum, ea le-a făcut cunoștință elevilor de la Școala 59 cu robotul Leonardo, dezvoltat împreună cu alți doi colegi. Leonardo este înzestrat atât cu picioare, cât și cu propulsoare, poate să meargă, dar și să zboare, iar, în filmulețul de prezentare, merge pe sârmă și pe skateboard.

AMBIANȚĂ  ”Gravitația este mult mai redusă pe Lună, așa că poți să faci diverse experimente de roboți, să trimiți roboții să exploreze.”

VOX ”Pasiunea mea în viață este informatica și designing-ul. Eu mi-aș dori în viață designer la o companie mai mare de development de jocuri. Prezentarea doamnei Sorina Lupu mi-a plăcut foarte mult, a fost destul de interactivă și a făcut-o mai pe înțelesul nostru.”

VOX  ”Mi-a adus claritate pe mai multe întrebări pe care le-am avut și, având în vedere că nu a fost o prezentare bazată numai pe știință, ne-a dat și sfaturi de viață.”

Sorina și-a descoperit pasiunea chiar când era de vârsta elevilor de-a VIII-a. Spune că prima dată când a ajuns la NASA avea doar 15 ani și că a ajuns acolo alături de diriginta sa, la un concurs. Este absolventă a Colegiului ”Tudor Vianu” din Capitală și a Facultății de Electronică din cadrul Universității Politehnice, dar a absolvit și un masterat în robotică, în Elveția. Pe lângă programul de doctorat pe care îl urmează, ea lucrează, de trei ani, la Jet Propulsion Laboratory din cadrul NASA.

SORINA LUPU, fostă elevă a Școlii Gimnaziale 59 ”- Tu cum ai reușit să ajungi unde ești astăzi? - Prin foarte multă muncă, prin a învăța tot timpul. Am avut și un pic de noroc, dar cel mai mult prin pasiune și prin foarte multă muncă. - Ce îi sfătuiești pe cei mici care vor să urmeze o carieră în domeniu? - Îi sfătuiesc să sudieze cât mai mult, să citească tot ce există, cărți, informații de pe internet, să fie cei mai buni, pentru că doar așa poți să reușești.”

Directorul Școlii 59, Paula Copăcel, spune că, prin astfel de inițiative, dorește să le prezinte elevilor modele demne de urmat în viață.

PAULA COPĂCEL, director, Școala Gimnazială 59 ”În felul acesta, putem să reînnoim legătura cu elevii noștri și să le dăm o altă perspectivă legată de orientarea profesională și școlară. Poate își vor alege această carieră sau, poate, își vor alege altceva și o să își dea seama că nu acest lucru este pentru ei și descoperă un alt drum.”

Întâlnirea dintre Sorina și viitorii absolvenți de gimnaziu este primul primul eveniment dintr-o serie programată cu ocazia împlinirii a 40 de ani de existență a școlii.


Un model demn de urmat

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2