Date companie
 
 
 
 

Un nou câine de avalanșă

RSS Știri
 
 
Data publicării : 28 Ianuarie 2019
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : avalansa, catel
 

Departamentul Salvamont Prahova a achiziționat primul câine de avalanșă! Micuțul patruped are doar câteva luni și aparține rasei Border Collie. Sub atenta îndrumare a coordonatorului său, Sergiu Frusinoiu, viitorul câine salvator va trebui să parcurgă mai multe stagii de pregătire pentru unități canine de avalanșă. La final, el va trebui să obțină brevetul național pentru intervenție la acest tip de accident montan, în vârful Capra, din Munții Făgăraș. După ce va fi pregătit în totalitate pentru a da o lăbuță de ajutor în salvarea vieților omenești, cățelul se va putea alătura celorlalte departamente salvamont din alte județe ale țării.

AMBIANȚĂ 

Astfel, micuțul va face echipă cu alți 13 câini de avalanșă ce îi ajută în prezent, pe turiștii aflați în pericol, în România.

AMBIANȚĂ

De menționat este faptul că puiul de Border Collie nu are încă un nume, iar membrii departamentului Salvamont Prahova au apelat la imaginația oamenilor, pentru a-i găsi unul, printr-o postare pe pagina lor de socializare. Până în prezent, numeroase persoane au sugerat că noul membru al echipajului de salvamontiști s-ar putea numi Scânteie, Hope, Legend sau Snow.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Pericol de avalanșă, în munți ( 24 Ianuarie 2021 )

  Două persoane au fost surprinse sâmbătă, de o avalanșă, sub Vârful Țigănești din Munții Bucegi. La fața locului au intervenit salvamontiștii, care au descoperit că o persoană era rănită.

 • Cruzime fără limite: doi copii au ucis un cățel ( 4 Iunie 2020 )

  In Mureș, doi copii au fost filmați în timp ce ucid un pui de cățel, lovindu-l în repetate rânduri cu o cazma, cazul fiind semnalat pe Facebook de o asociație renumită pentru implicarea în protecția animalelor. 

 • Muha își caută un stăpân ( 27 Iunie 2019 )

  Muha își caută un stăpân! Câinele polițișt din rasa ciobănesc german care a fost ani buni în slujba Poliției de Frontieră Giurgiu și a ajutat la rezolvarea a numeroase cazuri, are nevoie, acum, de o familie. 

 • Avalanșă în Bucegi, provocată de un schior ( 27 Ianuarie 2019 )

  Avalanșă în Bucegi, provocată chiar de un turist! Acesta a fost surprins de tăvălugul de zăpadă, între Cotele 2000 și 1400, în zona Zadele din Munții Bucegi. Deși salvamontiștii au avertizat cu privire la pericolul la care se expun...

 • Doi turiști și-au pierdut viața, în Munții Bucegi ( 10 Decembrie 2018 )

  Victime, în Munții Bucegi! Doi turiști și-au pierdut viața, în urma avalanșei produse, duminică, pe Valea Morarului în Bucegi. Prima victimă a fost găsită de un grup de turiști, chiar în ziua producerii avalanșei. Oamenii au alertat imediat...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2