Date companie
 
 
 
 

Un nou caz cu un copil luat de norvegieni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 15 Ianuarie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bebelus, norvegia
 

Noi plângeri la adresa autorităților norvegiene. După cazul Bodnariu, familia de români ai cărei cinci copii au fost preluați de temuta instituție "Barnevernet", care se ocupă de protecția copilului în Norvegia, o altă familie din Gorj acuză autoritățile din Oslo că le-au luat micuța imediat după naștere.

Norvegienii au considerat ca părinții nu pot avea grijă de bebeluș pentru că au handicap, motiv pentru care l-au dat spre adopție chiar din maternitate. Adelina Glăvan a adus pe lume, acum doi ani, o fetiță. Nașterea a avut loc în Norvegia și, pentru că atât mama cât și tatăl suferă de handicap, autoritățile i-au luat imediat copilul.

ADELINA GLĂVAN, mama fetiței: "Văzându-ne pe noi doi că vorbim, ei nu înțeleg ce spune el și au avut altă părere, că eu vreau să-mi vând fata și ca să iau după părerea lor o sumă de bani. Ce-mi doream foarte mult e să o pot lua acasă, e dorința mea și a lui, să pot să mi-o iau acasă."

Tatăl este surdomut și numai Adelina îl poate înțelege. În plus, a existat și o reclamație a unui vecin, care i-a convins pe norvegieni să-i smulgă bebelușul din brațe imediat după naștere.

CORINA DRĂGAN, purtător de cuvânt, DGJPDC Gorj: "Da, a fost o declarație anonimă, care a fost folosită ca bază pentru a fi luat copilul, ea a recunoscut că are un handicap ușor, dar el există și a și recunoscut, e un lucru pe care ea niciodată nu l-a ascuns. Imediat după naștere, fetița a fost desparțită de familia ei, a fost dată în plasament la o familie de norvegieni."

Acum, părinții nu vor altceva decât să-și ia copilul înapoi.

ADELINA GLĂVAN, mama fetiței: "Sperați să vă mai strângeți fetița în brațe? Da, asta mi-am dorit de foarte mult timp, sunt plecată de mult timp și n-am mai văzut-o de atunci. Eu asta am discutat și cu el (face niște semne, el înțelege) și el își dorește foarte mult ca fetița să o aibă tot aici."

Autoritățile din Gorj au fost împuternicite să discute cu Ministerul de Externe pentru ca și acest caz să intre în negocierile cu norvegienii, în speranța că micuța va putea fi înapoiată familiei.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter: "Săptămâna trecută sute de români au organizat proteste de susținere pentru familia Bondariu, acuzată că și-ar fi abuzat copiii. Sute de părinți au ieșit atunci în stradă în București, Cluj Napoca și Timișoara și au făcut un memoriu pentru a ajunge la Guvern."

O delegatie de parlamentari romani va merge in Norvegia pentru a afla adevarul despre situatia mai multor familii de romani ai caror copii au fost plasati in familii surogat. Aleșii vor cere politicienilor norvegieni sa-si armonizeze legislatia cu cea europeana.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2