Date companie
 
 
 
 

Un nou cutremur in Vrancea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Octombrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vrancea, cutremur, miscare telurica
 

Vrancea s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 4 pe scara Richter a avut loc luni dimineața, la ora 9 și 19 minute. Potrivit unui comunicat transmis de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, mișcarea telurică din Vrancea s-a produs la o adâncime de 130 de kilometri și a avut o intensitate în zona epicentrală de două grade pe scara Mercalli. Cutremurul s-a simțit în locvalitățile aflate în apropiere, respectiv Gura Teghii, Lopătari, Nereju, Siriu și Mânzălești. Președintele onorific al Institutului de Fizică a Pământului, Gheorghe Mărmureanu, spune că acest seism nu are legătură cu cel produs duminică în Turcia.

prin telefon: prof. GHEORGHE MĂRMUREANU, președinte onorific INFP: "Cutremurele din Vrancea sunt cutremure de mara adancime, situate la 90-200 km pe cand cutremurele din Turcia sunt la adancimi de 5-25 km, deci sunt pe etaje diferite. Niciodata cutremurele din Turcia nu au influentat cutremurele din Romania"

În ultima perioadă, zona Vrancea a fost extrem de activă, așa că s-au înregistrat mai multe seisme de diverse intensități. Specialiștii spun însă că situația este normală. Ultimul cutremur din Vrancea s-a produs pe 13 octombrie si a avut magnitudinea de 3,6 grade.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Truse de supraviețuire gratuite, pentru locatarii clădirilor cu bulină ( 9 Februarie 2020 )

  Bucureștenii care locuiesc în blocuri cu bulină roșie ar putea primi truse de supraviețuire! Asta prevede un proiect al Consiliului General al Municipiului București. Potrivit documentului, peste 5.800 de locatari din clădirile...

 • România: seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter ( 31 Ianuarie 2020 )

  Țara noastră s-a cutremurat din nou! Un seism cu magnitudinea de 5,2 grade pe scara Richter s-a produs în noaptea de joi spre vineri în zona seismică Vrancea la o adâncime estimată la 121 km, la ora 3:26. Mișcarea Telurică s-a simțit destul de puternic și în București. Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

 • Un veteran din Bordești, județul Vrancea, ajuns la vârsta centenarului ( 3 Mai 2019 )

  Centenarul veteranului, într-o localitate din județul Vrancea! De ziua veteranilor l-am cunoscut pe ultimul veteran de război din Bordești. Este vorba de sublocotenentul în retragere Avram Toader Constantin. Nea Costică, așa cum...

 • Patronul unei case de schimb valutar, executat în stil mafiot ( 23 Februarie 2019 )

  Execuție în stil mafiot, în județul Vrancea! Patronul unei case de schimb valutar a fost găsit împușcat în mașina sa, la marginea unui drum județean din Vrancea, la câțiva kilometri de locuința lui din Slobozia Ciorăști.

 • Cutremur de 5,8 în România ( 28 Octombrie 2018 )

  România s-a cutremurat, duminică! Un seism cu magnitudine 5,8 a avut loc în zona Vrancea și a fost resimțit și în București. Cutremurul s-a produs a ora locală 3:38, la o adâncime de 150 de kilometri, potrivit Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2