Date companie
 
 
 
 

Un nou protest

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Ianuarie 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Nou protest Europol
 

Promisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile, este sloganul sindicaliștilor din poliție și ai angajaților din penitenciare. Aceștia au anunțat un nou protest de amploare, în data de 2 februarie! Cu toate că au mai ieșit în stradă și pe data de 22 decembrie, ei susțin, revoltați, că nu au fost luați în seamă. Reprezentanții mai multor sindicate vor solicita, în decursul acestei săptămâni, întâlniri cu miniștrii de resort, în vederea identificării unor potențiale soluții. Dacă acestea nu vor avea loc, atunci președinții organizațiilor sindicale din poliție și din penitenciare, împreună cu reprezentanții organizațiilor militarilor rezerviști vor merge, în săptămâna 17-21 ianuarie, la sediile partidelor politice care formează actuala alianță de guvernare.

prin telefon: COSMIN DOROBANȚU, președinte FSANP ”Intenția noastră este ca după protestul din 2 februarie să trecem și la alte forme de a ne face vizibili. De exemplu, să mergem să cerem ajutorul Ambasadelor statelor care formează Uniunea Europeană și care au ambasade în municipiul București, să scriem la presa internațională, să cerem la Parlamentul European ajutorul.”

Cerințele sindicaliștilor sunt respectarea în integralitate a legii salarizării, actualizarea pensiilor militare conform prevederilor acesteia și calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie, la valoarea anului 2022. Oamenii legii amenință chiar cu blocarea activității.

prin telefon: COSMIN ANDREICA, președinte Europol ”Colegii noștri sunt dispuși să blocheze activitatea, în situația în care nici de această dată nu vom fi luați în considerare și, este foarte important de spus că, în timp ce nouă ni s-a comunicat că nu există fonduri pentru aplicarea legii salarizării din 2017, printr-o Ordonanță de Urgență, premierul Ciucă a alocat fonduri suplimentare pentru medicii de familie, în sensul în care ei vor beneficia de 50 de lei pentru fiecare persoană testată PCR. Bani există, însă nu pentru polițiști.”

Sindicaliștii spun că este al treilea an consecutiv în care Guvernul blochează salariile și pensiile, iar legea nu este respectată.


Un nou protest

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2