Date companie
 
 
 
 

Un nou terminal, in Aroportul "Henri Coanda", din Otopeni

RSS Știri
 
 
Data publicării : 30 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : boc, inaugurare, aeroport, boagiu, igas, otopeni, terminal
 

Aeroportul "Henri Coandă" are un nou terminal de îmbarcare și debarcare. Doi ani au durat lucrările pentru construirea unui terminal pe standardele spațiului Schengen, timp in care s-au investit 60 de milioane de euro. Extinderea și modernizarea Aeroportului "Henri Coandă" a crescut numărul porților de îmbarcare de la 9 la 24. Pasagerii, care au inaugurat noul terminal, au venit de la Bruxelles. Premierul Emil Boc, alături de miniștrii Transporturilor și Administratiei au tăiat panglica.

AMBIANȚĂ (taierea panglicii)

EMIL BOC, premierul Romaniei "Ca român mă simt mândru! Aici, în Otopeni, avem o carte de vizită cu care putem sta la masă cu orice european și este un bun început pentru consolidarea măsurilor de creștere economică."

ANCA BOAGIU, ministrul Transporturilor "Azi discutăm de circa cinci milioane de pasageri, care aterizează pe acest aeroport."

Prezent la inaugurare, ministrul de Interne a spus că noul terminal de la Otopeni este dovada că România poate adera fără probleme la spațiul Schengen.

TRAIAN IGAȘ, ministrul Administrației și Internelor "Mă bucur că sunt prezenți aici și ambasadorii statelor europene, care vor putea spune în țările lor că România este pregătită pentru a adera la spațiul Shengen."

Potrivit ministrului Anca Boagiu, anul viitor se estimeaza o crestere a traficului pe aeroport de pana la șapte milioane si jumătate de pasageri, iar până în 2015 este vizat un flux de până la 12 milioane de pasageri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2