Date companie
 
 
 
 

Un nou tronson din Autostrada Transilvania inaugurat de premierul Emil Boc

RSS Știri
 
 
Data publicării : 13 Noiembrie 2010
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : boc, inaugurare, transilvania, autostrada, boagiu
 

Un nou tronson din Autostrada Transilvania, inaugurat de premierul Emil Boc si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu. Este vorba de tronsonul Turda - Câmpia Turzii, finalizat la un an dupã inaugurarea primilor 42 de kilometri din Autostrada Transilvania.

EMIL BOC premierul României "Este o vorbã la români cã toamna se numãrã bobocii. Poate fi spusã si în fraza toamna se numãrã kilometri de autostradã. Astãzi, la Câmpia Turzii, finalizãm tronsonul de 54 de kilometri din Autostrada Transilvania. Asa cum practic ne-am angajat, lucrãrile sunt finalizate la termen si kilometri de autostradã sunt dati în functiune."

ANCA BOAGIU ministrul Transporturilor "Astãzi în România se mai aflã în executie 240 de km de autostradã. Pe lângã acesti 240 de km, sunt 288 de km pe care noi îi lansãm la sfârsitul lunii noiembrie . Valoarea totalã a lucrãrilor este de circa douã miliarde jumãtate , la care se vor adãuga cofinantãrile."

Potrivit primului-ministru, Guvernul caută o soluție pentru finanțarea și în anul 2011 a lucrărilor realizate de compania Bechtel la Autostrada Transilvania. Proiectul de construcție a autostrăzii Transilvania, pe traseul Brașov-Borș, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autoritățile au reanalizat contractele încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit inițial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2