Date companie
 
 
 
 

Un primar din Arad îi roagă pe romi să renunțe la turnulețele de pe case

RSS Știri
 
 
Data publicării : 1 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : romi, edil, turnulete
 

Inițiativă inedită a primarului din comuna arădeană Covansat! Edilul bate din poartă în poartă la palatele romilor din localitate, pentru ai convinge pe proprietari să demoleze turnulețele care strică arhitectura zonei. În ultimii 20 de ani, aici au fost ridicate nu mai puțin de 70 de astfel de vile, cu mansardă și zeci de turnulețe.

VOX: "Dacă așa le-a plăcut lor să-și facă, turnuri, că nu or să stea în ele veac. De ce? Păi o să ajungă ei să stea în toate camerele și tot ce-i acolo?"

ADRIAN CARDUȚ, jurist, Primăria Covasant: "Au și case vechi, care au rămas în curte la palat și în spate palatul. Palatele nu-s mobilate sau aranjate, au mania asta, să facă. (...) Sunt trei făcute noi, acum, care sunt cât catedrala din Arad."

VIOLETA DUCA, serviciul urbanism, Primăria Covasant: "I-am convins pe unii. Câțiva deja și-au demolat turnulețele și și-au făcut acoperișurile normale."

În ciuda vilelor de zeci de mii de euro și a mașinilor scumpe, pe care le au în proprietate, mulți dintre romi se plâng de lipsa banilor pentru încălzire. Pentru a primi ajutor de stat, aceștia apelează la un tertip clasic: își trec averile în acte pe numele persoanelor în vârstă din familie, după care depun cerere ajutor social de încălzire de la primărie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Străzi ca-n Evul Mediu, în Sectorul 6 al Capitalei ( 9 Decembrie 2019 )

  București, o capitală europeană cu o față ascunsă care nu îi face cinste și despre care autoritățile preferă să nu vorbească. În secolul în care tehnologia de vârf a intrat în viața fiecărui cetățean, în cel mai mare oraș...

 • Încăierare între două clanuri de romi, la Călărași ( 6 Noiembrie 2019 )

  Încăierare cu furci și topoare, în localitatea Sărulești Gară, din județul Călărași! Două clanuri de romi s-au bătut în plină stradă. Doi polițiști au intervenit pentru a aplana conflictul. Ei au tras nouă focuri de avertisment...

 • Răfuială în stradă ( 12 Mai 2018 )

  Răfuială în stradă, la Galați! Polițiștii au deschis un dosar penal pentru loviri sau alte violențe, în urma unui scandal care a avut loc între mai multe persoane de etnie romă, din cartierul gălățean Micro 19. 

 • Trei romi care au vrut să atace un motociclist în trafic au fost puși la pământ de acesta ( 13 August 2017 )

  Incident cu surprize în Bascov, județul Argeș! Trei bărbați de etnie romă aflați într-un BMW au sărit să-l ia la bătaie pe un motociclist, chiar în trafic. După o serie de șicane în trafic, într-o intersecție, cei trei...

 • Regele Dorin Cioabă, regizor de teatru și film ( 9 Iulie 2017 )

  Dorin Cioabă se visează mare regizor! Regele romilor vrea să facă filme cu țigani și s-a apucat deja de treaba. Deocamdată, el va pune în scenă o piesa de teatru despre viața etniei pe care o păstorește.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2