Date companie
 
 
 
 

Un turist dependent de insulină salvat de salvamontiști. Alți 50 de turiști blocați în Platoul Padina

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, salvati
 

50 de turiști, printre care și unul care suferă de diabet, blocați în Platoul Padina de trei zile, au fost salvați de doi salvamontiști dâmbovițeni. Inițial, autoritățile au apelat la un alt grup de jandarmi pentru a transporta insulina. Jandarmii s-au chinuit o noapte întreagă să ajungă la turiști folosind două utilaje de deszăpezire. Cum nu au ajuns la punctul de întâlnire, alți doi salvamontiști au preluat dozele de insulină și au coborât cu schiurile de la Babele până la Padina cu medicamentele vitale.

AMBIANȚĂ (jandarmii predau insulina salvamontiștilor): "Predați ștafeta... Sunt două, da. Era vorba de douã, da? Avem și noi două. Să vedem cine face joncțiunea mai repede."

GEO BADEA, salvamont, Dâmbovița: "O să încercăm să ajungem la Bușteni. De aici, luãm telecabina pânã în Babele, iar, din Babele, coborâm pe schiuri pânã în peștera. Momentan, aceasta este singura variantã ca sã putem ajungem în zona respectivã."

AMBIANȚÃ: "Tinând cont cã este zãpada foarte mare, nu este chiar așa ușor. O sã ajungem relativ ușor pentru cã suntem pe schiuri."

Salvamontiștii au ajuns în timp util la turistul care suferã de diabet și i-au dat dozele de insulină. La scurt timp, și un elicopter MAI a ajuns la turiștii blocați iar bãrbatul dependent de insulină a fost transportat la un spital din București.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2