Date companie
 
 
 
 

Unde se află rădăcinile acestei amenințări globale?

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Bruxelles, belgia, atentate, Eric Maurice, Alexandru Grumaz
 

Zeci de morți și aproape 200 de răniți, o Europă din nou sub stare de șoc, nivelul alertei teroriste ridicat la maximum in Belgia, frontiere închise. Unde se află însă rădăcinile acestei amenințări globale? 

"Din păcate Europa este in razboi pentru apararea propriilor sale valori identitare pentru ca sa nu devina un amestec de tendinte in care violenta sa dicteze regulile jocului. Razboiul a fost transferat din Orientul Mijlociu unde s-a nascut si a fost hranit de o intoleranta etnica si religioasa. Probabil din aceasta cauza este esential controlul refugiatilor iar cei care nu vor raspunde criteriului de eligibilitate trebuie returnati inapoi."

"Problema mare la ora actuala este ca teroristii nu sunt numai refugiati, sunt inclusiv teroristi proveniti din Franta si Belgia, deci cu nationalitatea de acolo...Atacul din Belgia este facut de apripa externa a organizatiei ISIS. Citindu-l pe premierul rus, sute de teroristi se pot infiltra sub umbrela de refugiati in diferite tari. Razboiul civilizatiilor este in curs de derulare la ora actula, granita constituita de Mediterana nemaifiind de actualitate. Credeti ca poate fi totusi castigat acest razboi? Da, numai ca trebuie tinut cont de doua lucruri. Razboiul cu cei care sunt nascuti si crescuti si au cetatenie va dura aproape o generatie iar razboiul acesta cu teroristii va dura pana cand ISIS va disparea din Siria."

Șocul acestei noi lovituri va fi conștientizat însă mai târziu, spune redactorul sef al Euobserver, Eric Maurice, aflat la Bruxelles in momentul atentatelor.

ERIC MAURICE, redactor-șef EUobserver: "Din momentul în care bomba a explodat, toate rețelele de transport au fost oprite, metrou, autobuz, tramvai. Pentru motive de securitate, s-a recomandat oamenilor să rămână acasă. Centrul orașului, Grand Place sunt goale, iar oamenii sunt sub șoc. Ca și la Paris, după câteva ore se va conștientiza amploarea catastrofei. Va fi greu astăzi când oamenii se vor întoarce acasă fără metrou, mai ales că bilanțul crește."

O parte din instituțiile UE au încercat însă să își continue programul.

ERIC MAURICE, redactor-șef EUobserver: "Vă vorbesc din sediul Comisiei Europene. A fost restricționat accesul în clădire, au fost multe reuniuni amânate, doar persoanele cu astfel de insigne puteau intra în Comisie."

La Bruxelles continuă perchezițiile, însă bătălia va fi de lungă durată.

ERIC MAURICE, redactor-șef EUobserver: "Da, putem câștiga într-o zi acest război, dar va fi foarte greu, trebuie să fim conștienți de asta, cred..."

 « înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2