Date companie
 
 
 
 

UNICEF cere guvernelor redeschiderea școlilor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 9 Decembrie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : scoli, redeschidere, prioritate, UNICEF
 

UNICEF a transmis un apel guvernelor de a face din redeschiderea școlilor o prioritate. Reprezentanții organizației avertizează cu privire la prejudiciile aduse procesului de educație și bunăstării copiilor, pe măsură ce numărul celor afectați de închiderea școlilor crește din nou. Potrivit unui comunicat al UNICEF, numărul copiilor cu vârste școlare afectați de închiderea școlilor, ca măsură de oprire a răspândirii Covid-19, a crescut cu 38% în luna noiembrie, punând o presiune semnificativă pe procesul de educație și pe bunăstarea a încă 90 de milioane de elevi din întreaga lume.

ALEXANDRA VLAD, reporter „Conform UNICEF, când școlile se închid, copiii se află în risc de a-și pierde educația, sistemul de sprijin, alimentația și sănătatea, iar cei din mediile cele mai dezavantajate, care riscă cel mai mult să abandoneze școala, plătesc prețul cel mai scump.”

Planurile de redeschidere a școlilor trebuie să includă extinderea accesului la educație, inclusiv la învățarea de la distanță și în special pentru grupurile marginalizate. Sistemele de educație trebuie să fie adaptate și dezvoltate pentru a putea face față unor crize viitoare, susțin reprezentanții UNICEF.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2