Date companie
 
 
 
 

Unii producători de mezeluri au modificat rețeta pentru a nu ridica prețurile

RSS Știri
 
 
Data publicării : 22 Decembrie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : criza, alimente, avertisment
 

Pe vreme de criză, mezelurile ieftine se țin cu rețete proaste! Avertismentul vine din partea presedintelui Federației Patronale Române din Industria Alimentară. Potrivit lui Sorin Minea, unii producatori au facut aceste modificari pentru că alternativa ar fi fost falimentul.

SORIN MINEA, președintele Romalimenta: "Nu e nimic ilegal. S-au modificat retetele încercând sa se mearga pe retete mai ieftine."

prin telefon: GHEORGHE MENCINICOPSCHI, dir. Institutului de Cercetări Alimentare: "Probabil ca baga proteina colegenica multa ca zgârciuri, soric, grasime, consumatorul se bucura ca ia acelasi produs la acelasi pret."

Producatorii pot schimba rețetele întrucât legea le permite. Dacă înainte de 1989 existau norme nationale care nu puteau fi modificate, acum fiecare producator are propriul standard.

prin telefon: GHEORGHE MENCINICOPSCHI, dir. Institutului de Cercetări Alimentare: "Daca o las in mana producatorului acela este controlat de organul oficial de stat."

Desi sunt constienti de calitatea produselor, oamenii continua sa le cumpere.

VOX1: "Sincer cam caut ce e mai ieftin, pentru banu meu."

VOX2: "Stiu ca sunt foarte proast , ce-i drept."

VOX3: "Fata de celelalte care erau, erau mai gustoase."

Șeful de la Romalimenta a avertizat de mai multe ori că 2012 ar putea veni cu scumpiri de pâna la 10 procente pentru produsele din carne procesata.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Criza educației ( 6 Iunie 2020 )

  UNICEF avertizează că accesul inegal la învățământul de la distanță adâncește criza educației! Reprezentanții organizației susțin că 1,2 miliarde de elevi sunt în continuare afectați de închiderea școlilor din cauza pandemiei de COVID-19.

 • Medicamentul Remdesivir oferit pe internet este contrafăcut, avertizează Rafila ( 3 Mai 2020 )

  Avertisment transmis românilor de șeful Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila! Oamenii sunt avertizați să nu cumpere Remdesivir de pe internet, deoarece produsul care ar fi de vânzare în online în mod...

 • Optimism, încredere și gânduri pentru cei dragi, în mesajul muzical al lui Adrian Enache: "Sfârșitul nu-i aici!” ( 27 Aprilie 2020 )

  "Sfârșitul nu-i aici"! Ne alăturăm campaniei lansate de îndrăgitul artist Adrian Enache, menite să reînvie optimismul, încrederea, speranța că vom ieși cu bine din criza coronavirusului. Mesajul muzical lansat de Adrian Enache...

 • Condiții pentru vizitele de Paște la părinți ( 8 Aprilie 2020 )

  Precizări înainte de Paște, de la Poliția Română. Astfel, este permisă deplasarea la părinți pentru a le duce produse pentru masa de sărbătoare. Vizitele în ziua de Paște nu sunt însă autorizate.

 • Mobilizare în Spania ( 2 Aprilie 2020 )

  Spania, grav afectată de criza provocată de coronavirus, face apel la solidaritate! Într-o scrisoare adresată redacției noastre, Excelența Sa, Ambasadorul Regatului Spaniei la Bucuresti, Manuel Larrotcha Parada, subliniază necesitatea adoptării de măsuri sanitare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2