Date companie
 
 
 
 

"Urma lui Ulysse", la Gaudeamus

RSS Știri
 
 
Data publicării : 20 Noiembrie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : lansare, vidican
 

Seria lansărilor de excepție de la Târgul de Carte Gaudeamus a continuat cu noul volum de poezii al poetului Gheorghe Vidican, "Urma lui Ulysses".

GHEORGHE VIDICAN, poet: "Eu consider că poezia în general ne duce în a patra dimensiune, eu consider că o poezie trebuie să dea voie cititorului să intre în introspecția ei. Aceasta este ce`a de-a patra dimensiune a poeziei poetului Vidican."

La Oradea, poetul Vidican și-a format o mare familie de cititori care-i iubesc versurile, le pun note și le cântă în vremuri de tristețe ori de bucurie. Poet cu multiple rezonanțe simboliste, cu o extraordinară memorie etnografică, rurală, antropologică și etiologică a culturii milenare a poporului său, poetul Gheorghe Vidican confirmă puterea reprezentativă a imaginației și libertatea neasuprită a artei poetice.

DAN CRISTEA, critic și istoric literar: "Vidican scrie mult. E un volum absolut substanțial. E o metaforă. Urma lui Ulysses...Urma este o urmă a existenței, cum zice Vidican, tocmai a descoperit existența, existența în viața de toate zilele, existența printre ființe umile, oameni săraci...existența în orașul de baștină, Oradea, al cărui orologiu din turnul primăriei îl evocă."

Deși absolvent al Facultății de Inginerie Managerială și Tehnologică a Universității din Oradea și cu un master în „Managementul și Ingineria Afacerilor”, Vidican a debutat literar în revista „Familia”, în anul 1972. Vidican a publicat poezie și interviuri în majoritatea revistelor de cultură din țară. A debutat cu “Singurătatea candelabrului". Gheorghe Vidican a câștigat premiul internațional pentru poezie Don Luigi di Liegro, Italia 2016, la categoria „volume de poezii”. Premiul i-a fost atribuit pentru volumul de antologie 3D.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor ( 12 Aprilie 2019 )

  Cunoscutul poet orădean Alexandru Sfârlea și-a lansat primul său roman la sediul Baroului Bihor din Oradea! “Strol” este o aparitie inedită, născut din ideea că uneori timpul nu mai are răbdare. În momentul în care cititorul va deschide acest volum a lui Alexandru Sfârlea va descoperi o viață plină de întâmplări și neprevăzut ce a meritat să fie scrisă pe hârtie.

 • Piatra Neamț, gazdă primitoare ( 19 Martie 2019 )

  Orașul Piatra Neamț, gazdă primitoare pentru Național FM! Primul care s-a bucurat de prezența noului post de radio din oraș a fost chiar primarul Dragoș Chitic, care a dorit să ureze echipei Național FM, un călduros bun venit.

 • Pietrenii pot asculta programele Național FM pe frecvența 100,7 FM ( 19 Martie 2019 )

  Debut cu dreptul pentru Național FM la Piatra Neamț! Pietrenii prezenți la concertul de excepție organizat în cinstea lansării noii frecvențe le-au spus realizatorilor emisiunilor Național FM ce muzică își doresc să asculte, de aici înainte. Pe scenă au urcat, rând pe rând, artiști de excepție, precum Valy Stoleru Band, Andreea Antonescu, Pepe sau trupa Proconsul.

 • Programul Prima Casă 2019, la start ( 1 Martie 2019 )

  Programul Prima Casă 2019 a fost lansat astăzi! Anunțul a fost făcut de Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Nivelul plafonului a rămas identic cu cel din 2018.

 • "Un interior glisant", de Gheorghe Vidican, la Gaudeamus ( 18 Noiembrie 2018 )

  Celebrul poet contemporan, Gheorghe Vidican, și-a lansat cartea "Un interior glisant" la Târgul Internațional de carte Gaudeamus. Prin aceast volum, autorul a vrut să scoată în evidență realitatea pe care o trăim zi de zi.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2