Date companie
 
 
 
 

Urmează taxa pe gospodărie

RSS Știri
 
 
Data publicării : 12 Aprilie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : taxa, gospodarie
 

Români, pregătiți-vă! Va fi introdus un nou impozit: cel pe gospodărie. Ministerul Finanțelor Publice a demarat în această săptămână discuțiile cu reprezentanții consultanților fiscali și ai mediului de afaceri cu privire la introducerea acestei taxe. Discuțiile, aflate în fază incipientă, prevăd eliminarea cotei unice și introducerea impozitului progresiv.

ALEXANDRA GEORGESCU, reporter

"Ministrul Muncii, Lia Olguța Vsilescu, a anunțat că ideea acestui impozit vine din sistemul american. Ea a mai spus că oamenii își vor putea deduce cheltuielile făcute și a dat un prim exemplu: meditațiile pentru copii."

Și programul de guvernare al PSD face referire la un impozit diferențiat. Astfel, veniturile sub 2.000 de lei nu vor fi impozitate, în timp ce veniturile mai mari de 2.000 de lei vor fi impozitate cu 10%. Odată cu introducerea impozitului diferențiat pe venitul global de 0%, respectiv 10%, anual, pentru fiecare gospodărie din România se va completa o declarație de venit global de către consultanții fiscali, în numele membrilor acelei gospodării. Noul impozit ar urma să fie aplicat începând din 1 ianuarie anul viitor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2