Date companie
 
 
 
 

Urșii au dat atacul în zonele Padina și Zănoaga

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Decembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, ursi, hoteluri
 

Turiștii cazați în cabanele și hotelurilor situate în zonele Padina și Zănoaga au parte de musafiri nepoftiți, cu ocazia Crăciunului. Moș martin și fratele său au pornit la colindat și le-au dat astfel de furcă angajaților Parcului Natural Bucegi, care încearcă să-i captureze. Cei mai speriați sunt turiștii, care, după lăsarea serii, nu mai pot ieși din camere. Angajații pensiunilor artrag atenția că urșii au devastat tomberoanele și pot deveni agresivi, în lipsa hranei. Unul dintre urși, un adult, a fost semnalat în zona Peștera Padina.

VOX, turist: "Noi am văzut ursul noapte de noapte pe la noi prin parcare. (...) 08,00…08,01 Din hotel, de la lăsarea serii, nu se poate ieși."

Angajații Parcului Natural Bucegi au pregătit o cușcă cu momeală pentru a putea prinde sălbăticiunea.

HORIA IUNCU, director, Parcul Natural Bucegi: "Cușca mare pentru captură a fost montată. (...) El va intra în cușcă. I se pune momeală. Sperăm să intre mai repede ca de obicei, având în vedere că este obișnuit și merge la toate cabanele și mănâncă resturi."

Ursul a fost văzut, ultima dată, de un salvamontist.

DORU DIACONESCU, director, Salvamont Dâmbovița: "Un coleg de la Salvamont s-a dus să se dea cu schiurile. La un moment dat, am ieșit afară să-l văd cum coboară și, la un moment dat, am văzut venind dinspre Babele ceva negru, am crezut că este un câine. Am pus binoclul la ochi și am văzut că e urs.”

Un alt urs a fost semnalat în zona Zănoaga-Bolboci. Aici, animalul a devastat opt căsuțe dintr-un camping. Din fericire, nimeni nu era înăuntru.

VOX, angajată cabană: "-Vine în fiecare noapte? –În fiecare noapte, char și acum iarna când se spune că ursul stă în bârlog, nu să circule pe drum ziua în amiaza mare. (...) A intrat în câteva căsuțe, le-a distrus, a rupt saltele, uși, ce-a găsit."

Echipele de intervenție spun că vor rămâne în zonă până la prinderea ambilor urși.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2