Date companie
 
 
 
 

Vaccinul AstraZeneca, în comparație cu alte vaccinuri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccin, pfizer, moderna, eficacitate, astrazeneca
 

Vaccinul produs de AstraZeneca este recomandat persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani și va fi administrat în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Vaccinul AstraZeneca, care are o eficacitate de circa 60 la sută, a fost autorizat, vinerea trecută, de Agenția Europeană a Medicamentului. Este privit, însă, cu reticență în Italia și Germania, din cauza eficacității scăzute, în cazul persoanelor în vârstă. În cele două țări europene vaccinul va fi folosit cu precădere în rândul populației tinere. Argumentul lor este că serul AstraZeneca nu a fost suficient de mult testat în cazul grupelor mai în vârstă, ca să-și demonstreze eficacitatea.

IRINA CODREANU, reporter „Vaccinul AstraZeneca/Oxford este construit pe un vector viral, mecanism cunoscut deja la vaccinurile clasice, spre deosebire de Pfizer-BioNTech și Moderna, care sunt construite pe ARN mesager. Medicii spun că eficacitatea vaccinului AstraZeneca este mai scăzută față de vaccinul Pfizer, cu o eficacitate de 95 la sută, și Moderna, de 94 la sută, dar asta nu înseamnă ca nu este bun, ci înseamnă că atât s-a studiat.”

România ar urma să primească aproape 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca, spre jumătatea lunii februarie. O decizie privind grupelor de vârstă care vor fi imunizate cu acest vaccin va fi luată în cursul acestei săptămâni, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătății și din Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, a precizat Valeriu Gheorghiță. Medicul Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că, din 15 februarie, vor fi deschise alte 180 de centre de vaccinare la nivel național, cu distribuție județeană în funcție de numărul persoanelor din fiecare județ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Florin Cîțu susține că românii ar putea reveni la normalitate de la 1 iunie ( 5 Aprilie 2021 )

  Românii ar putea reveni la normalitate, în mai puțin de trei luni! Anunțul a fost făcut de către premierul Florin Cîțu, în cadrul unei conferințe de presă.

 • Amenzi de 24.000 de lei, în cazul bărbatului vaccinat cu rapelul greșit la Romexpo ( 19 Martie 2021 )

  Amenzi usturătoare în cazul imunizării unui bărbat cu rapelul Moderna în loc de Pfizer, la Centrul de Vaccinare nr. 5 Romexpo din București! Medicul coordonator și asistentul medical de la centrul de vaccinare...

 • Premierul îndeamnă la încredere în vaccin ( 12 Martie 2021 )

  Premierul îi îndeamnă pe cetățeni să aibă în continuare încredere în vaccinurile anti-COVID și susține că nu există indicii care să facă legături între serul produs de Astra Zeneca și fenomenele trombotice apărute la unele persoane imunizate cu acest tip de vaccin.

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Peste 2,4 milioane de noi doze de vaccin sosesc în România în martie ( 13 Februarie 2021 )

  Florin Cîțu susține că țara noastră a fost felicitată de către Comisia Europeană pentru modul de desfășurare al campaniei de vaccinare anti-COVID! Șeful Executivului a declarat, după vizita efectuată la Bruxelles, că România va primi noi doze de vaccin în perioada următoare.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2