Date companie
 
 
 
 

Vaccinul AstraZeneca, în comparație cu alte vaccinuri

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 Februarie 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vaccin, pfizer, moderna, eficacitate, astrazeneca
 

Vaccinul produs de AstraZeneca este recomandat persoanelor cu vârste între 18 și 55 de ani și va fi administrat în două doze, la un interval cuprins între 4 și 12 săptămâni, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Vaccinul AstraZeneca, care are o eficacitate de circa 60 la sută, a fost autorizat, vinerea trecută, de Agenția Europeană a Medicamentului. Este privit, însă, cu reticență în Italia și Germania, din cauza eficacității scăzute, în cazul persoanelor în vârstă. În cele două țări europene vaccinul va fi folosit cu precădere în rândul populației tinere. Argumentul lor este că serul AstraZeneca nu a fost suficient de mult testat în cazul grupelor mai în vârstă, ca să-și demonstreze eficacitatea.

IRINA CODREANU, reporter „Vaccinul AstraZeneca/Oxford este construit pe un vector viral, mecanism cunoscut deja la vaccinurile clasice, spre deosebire de Pfizer-BioNTech și Moderna, care sunt construite pe ARN mesager. Medicii spun că eficacitatea vaccinului AstraZeneca este mai scăzută față de vaccinul Pfizer, cu o eficacitate de 95 la sută, și Moderna, de 94 la sută, dar asta nu înseamnă ca nu este bun, ci înseamnă că atât s-a studiat.”

România ar urma să primească aproape 800.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca, spre jumătatea lunii februarie. O decizie privind grupelor de vârstă care vor fi imunizate cu acest vaccin va fi luată în cursul acestei săptămâni, în urma consultărilor cu comisiile de specialitate de la nivelul Ministerului Sănătății și din Agenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale, a precizat Valeriu Gheorghiță. Medicul Valeriu Gheorghiță a mai anunțat că, din 15 februarie, vor fi deschise alte 180 de centre de vaccinare la nivel național, cu distribuție județeană în funcție de numărul persoanelor din fiecare județ.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2