Date companie
 
 
 
 

Val de intoxicați cu ciuperci la Sibiu

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Iunie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : intoxicati, ciuperci
 

Au consumat ciuperci culese din pădure sau cumpărate de la marginea drumului și au ajuns la spital. Este vorba despre 21 de sibieni, dintre care zece copii. Două persoane au intrat în comă și au fost tratate la Terapie Intensivă.

DECEBAL TODERIȚĂ, purt. de cuv, Spitalul Clinic Jud. Sibiu: "Ulterior, starea lor de sãnãtate s-a îmbunãtãțit, au ieșit din comã și au fost transferați pe Secția Medicalã 2, unde se aflã, în continuare, sub supraveghere și tratament!"

Ploile abundente din ultima perioadă au favorizat apariția ciupercilor în pădurile de lângă Sibiu. Mulți consumatori sunt convinși că pot deosebi soiurile comestibile de cele toxice.

VOX: "-Vindeți ciuperci. Nu vã e teamã cã sunt toxice? -Nu-s, doamnã, de ce sã fie, cã ãstea-s de pãșunat? -De unde le-ați luat? -Pãi, din pãșune, doamnã."

VOX: "-Urechiuși iau, cã ãlea știu cã sunt bune. -Nu vã e teamã cã sunt toxice? -Nu, de alea nu, dar de alealalte mi-i fricã cã nu le cunosc!"

VOX: "Probabil cã sunt oameni care se pricep și știu ce cumpãrã...care culeg ciupercile ãstea!"

Alții spun că nu au curaj să cumpere ciuperci decât din supermarket.

VOX: "Nu, nu, nu cumpãr, cã mi-i fricã. Io am cules ciuperci când am fost mic și erau bune, da` acum nu mai sunt bune, cã ți-i fricã!"

Medicii avertizează că intoxicațiile pot avea consecințe foarte grave. Potrivit specialiștilor în siguranța alimentelor, până și unele ciuperci considerate comestibile au devenit otrăvitoare.

IOAN PENȚEA, purt. de cuv, D.S.V.S.A. Sibiu: "În ultimii ani, din cauza unor mutații genetice și a condițiilor climaterice, o serie de ciuperci toxice sporulează și contamineazã ciupercile comestibile!"

Inspectorii fac, în continuare, controale în piețe, iar vânzătorii ambulanți de ciuperci riscă amenzi cuprinse între 600 și două mii de lei.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Trei copii au murit intoxicați cu fum ( 23 Decembrie 2018 )

  Tragedie în localitatea Archita din județul Mureș! Trei copii au murit intoxicați cu fum, în urma incendiului care le-a mistuit casa. Focul a izbucnit astăzi, la prânz, și a cuprins cu repeziciune întreaga locuință. Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție.

 • Doi tineri, intoxicați cu monoxid de carbon ( 10 Aprilie 2018 )

  Tragedie cumplită în orașul Plopeni, din județul Prahova! Un tânăr de 18 ani a fost găsit mort în casă, intoxicat cu monoxid de carbon. Iubita lui, în vârstă de 17 ani, a fost găsită leșinată și a fost dusă la spital. Cei doi și-au petrecut noaptea împreună, în apartamentul tânărului, și s-au încălzit la un convector cu gaze. Spre dimineață, cu ultimele puteri, fata și-a sunat mama să vină să o salveze. Din nefericire, băiatul era decedat la sosirea medicilor de la Ambulanța Prahova.

 • Un bărbat a murit și soția sa e în comă după intoxicație cu monoxid de carbon ( 15 Octombrie 2017 )

  Tragedie într-o familie din Lelești, județul Gorj! Un bărbat de 79 de ani a fost găsit mort în casă, iar soția lui de 74 de ani se zbate între viața și moarte la spital. Vecinii i-au găsit în casă după ce nu i-au văzut timp de două zile. Cei doi s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o soba defectă.

 • O mamă și copilașul ei de 7 ani au murit intoxicați cu monoxid de carbon ( 8 Octombrie 2017 )

  Sfârșit tragic pentru o femeie și copilașul ei de șapte ani. Au murit în urma intoxicării cu monoxid de carbon, în locuința lor din Curtea de Argeș. Tatăl, mama și copilul cel mic al acestora au mers la culcare...

 • Bebeluși intoxicați cu nitriți, într-un sat din județul Brăila ( 4 Martie 2017 )

  Caz disperat, într-o localitate din județul Brăila! Doi bebeluși, frați gemeni în vârstă de numai o lună, din Chioibășești, au ajuns în stare extrem de gravă la spitalul din Slobozia după ce s-au intoxicat cu nitriți.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2