Date companie
 
 
 
 

Val de viroze

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Noiembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viroze, val
 

Val de viroze respiratorii în toată țara! Zeci de mii de pacienți au trecut în ultimele zile pragul cabinetelor medicale, dar și al spitalelor. În ultima săptămână, au fost înregistrate, la nivel național, aproximativ 84.000 de infecții respiratorii acute, respectiv viroze sau pneumonii, arată datele prezentate de Institutul Național de Sănătate Publică. Cu toate acestea, niciun caz de gripă clinică nu a fost confirmat la Institutul Cantacuzino, unde au ajuns probe de la mai mulți pacienți care au avut simptome specifice.

ALEXANDRU RAFILA, președinte, Societatea Română de Microbiologie

"Monitorizarea este făcută pentru a observa dacă există un număr special de infecții. În plus, și cel mai important, dacă avem cazuri de gripă, până acum, nu au fost confirmate cazuri de gripă, au fost unele care din punct de vedere clinic ar putea să fie, dar fără să fie confirmate."

Medicii atrag atenția asupra faptului că este important ca o persoană care prezintă simptome de gripă să nu meargă în colectivitate. Pentru prevenirea bolii, se recomandă spălatul pe mâini cu apă și săpun, precum și consumul de fructe și legume. Ministerul Sănătății a anunțat recent că a comandat un milion de doze de vaccin, pentru campania națională de imunizare antigripală, dublu față de anul trecut. Într-o primă fază, ministerul a achiziționat 19.000 de doze, pe care le-a trimis căminelor de bătrâni și serviciilor județene de ambulanță.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Val de accidente la început de an ( 3 Ianuarie 2018 )

  27 de persoane au fost rănite, în mai multe accidente produse pe șoselele din țară. În Caracal, două mașini s-au ciocnit atât de puternic, încât o persoană a rămas blocată într-unul dintre vehicule.

 • Accidente din cauza vremii ( 20 Aprilie 2017 )

  Val de accidente în țară, din cauza vremii nefavorabile! În Mehedinți, pe o ploaie torențială, o mașină a derapat pe carosabilul umed, la o curbă periculoasă, și s-a răsturnat. După ce a mers mai bine de zece metri pe plafon, autoturismul s-a oprit într-un copac, la câțiva metri de o prăpastie. Șoferul și soția sa au fost răniți și au fost transportați la Spitalul Județean din Drobeta-Turnu-Severin pentru îngrijiri medicale.

 • Cod galben de caniculă în București și 21 de județe din sudul, sud-estul și estul țării ( 22 Iunie 2016 )

  România, sub teroarea arșiței! Canicula se prelungește. Meteorologii au emis cod galben până vineri, în București și în 21 de județe din sudul, sud-estul și parțial estul țării, regiuni în care sunt anunțate temperaturi de până la 37 de grade Celsius la umbră. Ieri s-a înregistrat și un record. La Miercurea Ciuc, unul dintre polii frigului din România, au fost 33 de grade, depășindu-se astfel maxima absolută a lunii, măsurată în 1962. A fost teribil de cald și în alte zone ale țării. În Buzău, unde s-au înregistrat 36 de grade Celsius, un bărbat care se afla într-o mașină, a leșinat. Tânăra care conducea mașina a tras rapid pe dreapta și a sunat la 112. Omul a ajuns la spital.

 • O dată cu schimbarea vremii a venit și valul de viroze ( 22 August 2015 )

  Schimbările de temperatură au adus un val de viroze în țară! În multe spitale, la secțiile de cardiologie și de pediatrie este o adevărată avalanșă de internări. Cadrele medicale atrag atenția că scăderea bruscă și drastică a temperaturilor îi afectează în special pe cei cu boi cronice dar și pe copii.

 • Viroze din cauza vremii în Timișoara ( 17 Februarie 2015 )

  Val de viroze din cauza vremii! Schimbările bruște de temperatură din ultima perioadă au efecte negative asupra sănatății. În ultimele zile, la Timișoara, numărul bolnavilor de gripă sau răceală a crescut îngrijorător. Medicii ne avertizează că valurile de aer cald din mijlocul iernii nu ar trebui să ne bucure, ci să ne îngrijoreze.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2