Date companie
 
 
 
 

Validatoare smart

RSS Știri
 
 
Data publicării : 25 Mai 2022
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : STB validatoare smart
 

Toate autobuzele, tramvaiele și troleibuzele din Capitală urmează să fie dotate cu validatoare smart! Potrivit unui comunicat al Societății de Transport București, procesul de montare a noilor validatoare, care a început de astăzi, vizează 700 de vehicule.

FLORINA ILICEA, reporter

”Bucureștenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze la un punct de vânzare, pentru a-și achiziționa călătoria la mijloacele de transport în comun. Datorită noilor validatoare, ei vor putea plăti direct cu cardul contactless ori cu ajutorul dispozitivelor mobile: telefoane și ceasuri smart. De asemenea, reamintim că, în prezent, este disponibilă și plata prin SMS.”

Vehiculele echipate cu acest tip de validatoare vor fi semnalizate cu stickere informative în exterior, în dreptul ușii unde este montat validatorul și în interior. Pentru accesibilitate, în cazul tramvaielor cu podea coborâtă, validatorul smart este instalat în zona prevăzută cu rampă de acces. Schimbarea este bine primită, în special de cei tineri, dar există însă și persoane reticente, care preferă să rămână la metoda clasică de plată.

”Mi se par foarte utile, deoarece poate uit să îmi încarc cardul cu călătorii și pot să plătesc direct cu cardul bancar.”

”E o idee genială, nu mai trebuie să ne oprim pe la diversele stații de încărcare carduri, să avem 15 carduri în portofel, e mult mai ok.”

”Pentru unele persoane cred că sunt utile, iar pentru altele, nu.
- Dumneavoastră alegeți să plătiți așa, sau preferați metoda clasică?
- Prefer metoda clasică.”

Cetățenii care sunt prinși încercând să se sustragă de la plata călătoriei riscă o suprataxă în valoare de 80 de lei.


Validatoare smart

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2