Date companie
 
 
 
 

Valul de viroze respiratorii a supraaglomerat spitalele din țară

RSS Știri
 
 
Data publicării : 11 Ianuarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : spital, aglomeratie, viroze respiratorii, criza de locuri, schimbari de temperatura, simptom, pecienti, medicul de familie
 

Criză de locuri în spitalele pentru copii din București. Din cauza schimbărilor bruște de temperatură din ultima perioadă, secțiile unde se tratează virozele respiratorii au devenit supraaglomerate. Pe un pat se înghesuie câte doi copii, alături de mamele lor. Pentru că nu sunt locuri suficiente, micutii sunt tratați și în alte secții.

VOX mamã
"Ea doarme acolo, copilul aici, eu aici si bãiatul aici. Una asa, una asa invers."

AMBIANȚĂ medic
"În salonul urmator la fel avem copii cu boli respiratorii. Câte douã mame si doi sugari în acelasi pat."

AMBIANȚĂ medic
"Aici am încercat sã rezolvãm cu ajutorul unor cosulete care se folosesc în maternitãt, + pentru cã nu avem paturi suficiente."

vox medic
"Sunt copii cu boli respiratorii internati si pe sectii cu alt profil decât cel respirator. Si asta pentru cã numarul cazurilor a crescut; sunt câte douã sute sau mai mult de douã sute de investigãri pe zi, iar 80% sunt boli respiratorii."

Medicii recomandă ca, la apariția primului simptom, pacientul să se izoleze la domiciliu și să ia legătura cu medicul de familie.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2