Date companie
 
 
 
 

Vama Veche ar putea fi transformată în tabără pentru refugiați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, Vama Veche, refugiati
 

Vama Veche ar putea fi transformată într-o tabără specială pentru refugiați! 500 de migranți ar putea fi cazați în această stațiune. În apropiere de granița cu Bulgaria, mai multe echipe de muncitori lucrează de zor la reabilitarea unei foste unități militare, unde ar ajunge refugiații. În maximum două săptămâni ar trebui ca lucrările de reabilitare să fie gata. Locuitorii sunt revoltați.

VOX: "Ne-a luat îngrijorarea, erau multe mașini cu nr MAI, unii civili, alții în uniformă, se lucra în forță, toate lucrările au început, peste 50 de oameni."

VOX: "Foarte impresionant că s-a întâmplat totul într-o singură zi, dacă era vorba să se facă ceva pentru noi, pentru localnicii de aici nu se întâmpla absolut nimic."

Oamenii se tem că afacerile lor nu vor mai merge, pentru că turiștii vor alege alte stațiuni în care să-și petreacă vacanțele.

VOX: "Aici e o zonă de turism, noi majoritatea, 90 % dintre cetățeni trăiesc de pe urma turismului. Mi-e groază, mă gândesc că o să pierdem foarte mult."

Garda de Coastă a trimis acum câteva luni o solicitare la toate autoritățile din sudul litoralului și a cerut informații despre clădiri care pot fi transformate în centre pentru refugiați. Însă autoritatea nu a transmis nimic oficial până acum, dar a recunoscut un singur lucru, și anume că se fac lucrări de igienizare a unității militare.

VOX: "Nu știu dacă ne permitem refugiați în zona, pentru că suntem zonă turistică, e plaja aproape, toată lumea din doi mai și Vama Veche trăieste din chestia asta. Adică pe o perioadă de timp scurt, ei trebuie să câștige, să traiască un an întreg."

Refugiații s-ar putea să fie cazați doar temporar, apoi vor fi preluați de Inspectoratul General pentru Imigrări care îi poate duce în centrele speciale din toată țara pe cei care cer azil. Cele mai apropiate funcționează în Otopeni, lângă București și la Galați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Sfințirea Izvorului Minunilor, la Stâna de Vale ( 7 Ianuarie 2020 )

  Agheazma folosită în ziua de Sf. Ioan Botezătorul pentru stropirea caselor este cea sfințită de Bobotează, penultima sărbătoare de iarnă. De Bobotează, preoții sfințesc apele, inclusiv pe cele curgătoare, un ritual...

 • Turiști străini în România ( 16 Septembrie 2019 )

  Peste un milion de turiști nerezidenți au vizitat România, în primul semestru al acestui an! Anunțul a fost făcut de Institutul Național de Statistică.

 • Programul ”Litoralul pentru toți”, la start ( 29 August 2019 )

  Începe Programul Litoralul pentru toți! De la 1 septembrie turiștii sunt așteptați cu prețuri de la 50 la 140 de lei pe zi, iar biletele le pot cumpăra și cu vouchere de vacanță. Mulți dintre turiștii care și-au petrecut vara pe litoral...

 • Stâna de Vale, stațiunea aventurilor din Apuseni ( 11 August 2019 )

  Aer curat și distracție nonstop, în stațiunea Stâna de Vale din județul Bihor! Sute de turiști români, dar și străini din țări precum Polonia, Austria sau Ungaria iau cu asalt, în fiecare weekend, renumita stațiune montană.

 • Aplicația Sea Status te ferește de pericolele mării ( 20 Iulie 2019 )

  A fost lansată o aplicație care te salvează de la înec! Sea Status, platforma online lansată de Asociația Națională a Scafandrilor Profeșioniști și a Salvamarilor din România, este un instrument de ajutor pentru turiștii aflați pe litoral.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2