Date companie
 
 
 
 

Vama Veche ar putea fi transformată în tabără pentru refugiați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Martie 2016
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : turisti, Vama Veche, refugiati
 

Vama Veche ar putea fi transformată într-o tabără specială pentru refugiați! 500 de migranți ar putea fi cazați în această stațiune. În apropiere de granița cu Bulgaria, mai multe echipe de muncitori lucrează de zor la reabilitarea unei foste unități militare, unde ar ajunge refugiații. În maximum două săptămâni ar trebui ca lucrările de reabilitare să fie gata. Locuitorii sunt revoltați.

VOX: "Ne-a luat îngrijorarea, erau multe mașini cu nr MAI, unii civili, alții în uniformă, se lucra în forță, toate lucrările au început, peste 50 de oameni."

VOX: "Foarte impresionant că s-a întâmplat totul într-o singură zi, dacă era vorba să se facă ceva pentru noi, pentru localnicii de aici nu se întâmpla absolut nimic."

Oamenii se tem că afacerile lor nu vor mai merge, pentru că turiștii vor alege alte stațiuni în care să-și petreacă vacanțele.

VOX: "Aici e o zonă de turism, noi majoritatea, 90 % dintre cetățeni trăiesc de pe urma turismului. Mi-e groază, mă gândesc că o să pierdem foarte mult."

Garda de Coastă a trimis acum câteva luni o solicitare la toate autoritățile din sudul litoralului și a cerut informații despre clădiri care pot fi transformate în centre pentru refugiați. Însă autoritatea nu a transmis nimic oficial până acum, dar a recunoscut un singur lucru, și anume că se fac lucrări de igienizare a unității militare.

VOX: "Nu știu dacă ne permitem refugiați în zona, pentru că suntem zonă turistică, e plaja aproape, toată lumea din doi mai și Vama Veche trăieste din chestia asta. Adică pe o perioadă de timp scurt, ei trebuie să câștige, să traiască un an întreg."

Refugiații s-ar putea să fie cazați doar temporar, apoi vor fi preluați de Inspectoratul General pentru Imigrări care îi poate duce în centrele speciale din toată țara pe cei care cer azil. Cele mai apropiate funcționează în Otopeni, lângă București și la Galați.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2