Date companie
 
 
 
 

Vameși și polițiști de la vămile din vestul țării, audiați de oamenii legii

RSS Știri
 
 
Data publicării : 8 Februarie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : politisti de frontiera, drobeta turnu severin, mita in vama, 100 de vamesi audiati, puncte de trecere a frontierei, Stamora Moravita, Naidas
 

La putin timp de la cazul ''mită în Vama Siret'', a fost scoasa la suprafata si spaga din vamile situate in vestul tarii! Peste o mie de jandarmi, politisti si ofiteri de la anticoruptie au luat cu asalt punctele de trecere ale frontierelor de la Stamora Moravița, Naidăș si Drobeta Turnu Severin. Mai mult de o suta de vamesi si politisti de frontierã au fost dezarmati si dusi la Bucuresti pentru audieri, cu 4 elicoptere. Toti sunt suspectati de trafic de tigari. În paralel, oamenii legii au perchezitionat si locuintele lor. Sumele de bani pe care polițiștii și vameșii suspectați de favorizarea contrabandiștilor le obtineau sunt de ordinul sutelor de milioane de le vechi, sustin anchetatorii.

AMBIANȚĂ (elicopter vine)
TEOFIL DRUGARIN - avocat: "S-au cãutat înscrisuri, aur! Au filmat toate imobilele, bunurile, casa! A vrut sã se scoatã în evidentã nivelul de trai pe care-l au si confortul.''

Sindicalistii din vãmi si politie spun că asemenea actiuni reprezintã doar momentul sacrificãrii "pionilor", iar cei la care ajung banii furati de vamesii de rând nu sunt deranjati niciodatã.

prin telefon: VASILE LINCU - presedinte SNPV "ProLex": "Cred cã Regina o reprezintã partidele politice si chiar candidatii la presedintie. Vârful cel mai de sus nici nu am curaj sã-l pomenesc!"

prin telefon: FLORIN VALNEI - presedinte Sindicatul Politistilor SedLex: " Cunosteam lucrurile acestea, le-am bãgat sub presedinte si acum sub presiunea UE si de dragul de a arãta cât de buni suntem noi pe lupta anticorupþie, facem descinderi ca sã arãtãm UE cã meritãm sã intrãm în Schengen!"

prin telefon: DIANA TACHE - fost ofiter MAI: "Cred cã operatiunea aceasta va scoate la ivealã întregul traseu al spãgii!"

TRAIAN IGAS - Ministrul de Finante: "Din ceea ce vedem, din ceea ce am aflat Si din ceea ce vorbesc gurile rele, se pare cã unii lideri de sindicat nu sunt foarte strãini de ce se întâmplã în vãmile din România!"

prin telefon: MIRCEA BACALA - prefect judet Timis: "Era de asteptat, fiindcã din 2009 primeam informãri de la Politia Rutierã cã pe drumurile judetene si nationale sunt sesizate în trafic masini pline cu tigãri."

În cele trei puncte de trecere a frontierei, activitatea a fost paralizată câteva ore.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2