Date companie
 
 
 
 

Vânătorii au împușcat un urs turbat, despre care se crede că ar omorât un om și ar fi rănit alți doi

RSS Știri
 
 
Data publicării : 16 Septembrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : dambovita, impuscat, laborator, carantina, vanatori, analize, probe, urs, directia, criminalisti, sanitara, pietrosita, veterinara, turbat
 

Ursul împușcat la Pietroșița, era turbat! Vânătorii din Dâmbovița au împușcat un urs, sâmbătă seara, la marginea localității Pietroșița, pe malul râului Ialomița, după episodul sângeros, în care un bătrân a fost omorât de o astfel de fiară, iar alte două persoane au fost rănite.

VOX "- Un cățel de la stână l-a alergat și am aprins lanterna și am reușit să-l împușc peste mal. L-am văzut pe mal, fugea, era foarte agitat.  – Câte focuri ați tras? – Un singur foc."

Exemplarul, de circa 120 de kilograme, a fost transportat în laboratorul Direcției Sanitare Veterinare Dâmbovița, unde i s-a făcut autopsia. În prima fază, au fost prelevate probe pentru identificarea rabiei și probe histopatologice. Au fost prelevate probe de conținut stomacal, păr, gheare, amprente dentare, ce vor fi analizate de specialiștii în criminalistică din București. Specialiștii încearcă, astfel, sa stabilească dacă ursul împușcat este cel care l-a omorât pe bătrân și a rănit alte două persoane.

SANDU TOLEA, director executiv, D.S.V.S.A. Dambovita "Labele ursului au fost prelevate cu totul, pentru a merge și stabili la fața locului, împreună cu specialiștii criminaliști, urmele care au fost găsite și nu este exclus ca aceste urme, din informațiile pe care le am eu la acest moment, să corespundă cu urmele găsite în teritoriu."

NICOLAE NĂSTĂSESCU, medic veterinar "- E posibil să nu fie ursul? – Nu putem spune sută în sută?"

LEONARD DICU, primar, Pietroșița "- Va fi stare de alertă în continuare? – Da! Trebuie să fim în alertă maximă!"

Fondul de vânătoare din zona Pietroșița, de unde provine ursul, este administrat de de Asociația de Vânătoare Dunărea 2007. Potrivit șefului Direcției Sanitare Veterinare, după confirmarea cazului de turbare, zona intră în carantină, pe o rază de 30 de kilometri.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2