Date companie
 
 
 
 

Vântul puternic a făcut ravagii, în județul Bihor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Mai 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : vijelie, vant, bihor, oradea, isu, nojorid
 

S-a abătut urgia, aseară, peste localitea Nojorid, în județul Bihor. În doar câteva minute, vântul puternic a măturat totul în cale. Țiglele de pe case au zburat în topate părțile, zeci de gospodării au fost puternic afectate, iar arborii au fost culcați la pământ. Oamenii s-au refugiat pe unde au putut din calea vântului violent și au privit, neputincioși cum le spulberă toată agoniseala.

VOX „A venit un vânt foarte mare, de acolo de jos, și s-a format ca o tornadă. Pe urmă, a venit și ne-a luat acoperișul pe sus.”

VOX „Mi s-au distrus două solarii în spate, doi nuci de vreo 20 de ani, patru pomi fructiferi în spate, anexa și casa descoperite, gardul înspre vecin de la un capăt la altul. După aia, la vecin, casa, anexa, descoperite până la rigle.”

Vijelia a dat iama și în Oradea. Rafalele puternice au smuls copacii din rădăcină. Trunchiurile au aterizat fie pe carosabil, fie pe mașinile parcate. La Inspectoratul pentru Situații de Urgență din Bihor au fost primite zeci de apeluri de la oamenii care cereau ajutor.

CAMELIA ROȘCA, purtător de cuvânt, I.S.U. „Crișana” „Pompierii militari bihoreni, din cadrul a cinci subunități, au intervenit, desfășurând 24 de misiuni de degajare a stâlpilor și copacilor căzuți pe carosabil și, în unele cazuri, pe autoturisme.” 

Deocamdată, sunt evaluate pagubele din zonele afectate de vijelie, în scopul despăgubirii persoanelor care au suferit pierderi.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2