Date companie
 
 
 
 

Vânzări și profit record pentru Petrom în 2012

RSS Știri
 
 
Data publicării : 21 Februarie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : Petrom, profit
 

Petrom sfidează criza economică! Compania se poate lăuda cu cel mai mare profit de până acum. În plină recesiune, producătorul și distribuitorul de carburanți a înregistrat un profit istoric de aproape patru miliarde de lei. Mai mult, vânzările au urcat cu 16 la sută, la un nou maxim, de aproximativ 26 de miliarde de lei.

MARIANA GHEORGHE, director general executiv Petrom: "Avem vânzãri crescute cu circa 16%, pentru cã am intrat și am avut vânzãri de electricitate, dar și datorită faptului cã cursul de schimb ron dolar a fost depreciat cu 14%. (...) Am avut în 2012 un an record de contribuție la bugetul de stat, circa 8,9 miliarde de lei. (...) Este un echivalent de 10% din veniturile bugetului estimat de stat neconsolidat pe 2012."

Analiștii economici spun că rezultatele financiare de anul trecut, dar și cele din 2011 arată că privatizarea Petrom a fost un succes.

prin telefon: MIRCEA COȘEA, economist: "Este interesant în condiții de crizã și de recesiune Petrom să aibă acest profit, dar este explicabil. Petrom și-a aliniat întotdeauna prețurile. (...) Există un monopol care se dovedește benefic și în al treilea rând există o caracteristică a ultimilor 20 de ani, noi am cumpărat mai multe mașini decât autostrăzi avem."

prin telefon: CIPRIAN BÂRSAN, analist financiar: "OMV Petrom este un exemplu de succes, o privatizare de succes unde lucrurile se fac așa cum trebuie sã se facã. (...) Dacã anul 2011 a arătat la fel un profit record anul 2012 a mers în aceeași linie."

OMV Petrom a anunțat că intenționează să plătească dividende din profitul record și să investească un miliard de euro în acest an.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

  • Ministrul Finanțelor, invitat să prezinte lista băncilor care nu și-au plătit impozitul pe profit ( 4 August 2017 )

    Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, invitat să dea explicații cu privire la bănci! Președintele Comisiei economice Senatului, liberalul Daniel Zamfir, i-a transmis o scrisoare șefului de la Finanțe...

  • Compania OMV Petrom, trimisă în judecată pentru ucidere din culpă ( 6 Ianuarie 2016 )

    Compania OMV Petrom a anunțat că își va demonstra nevinovăția, în cazul băiatului care a murit intoxicat cu gaze de sondă, în 2014. Compania a fost trimisă în judecată sub acuzația de ucidere din culpă. Părinții băiatului cer un miliard de euro despăgubiri pentru că și-au pierdut fiul. În 27 februarie 2014, băiețelul în vârstă de nouă ani a fost găsit...

  • Cultivarea lavandei, pasiune și profit ( 8 Septembrie 2015 )

    Planta care a făcut celebră regiunea Provence cucerește teren și în România! Atrasă de aromata și delicata lavandă, o tânără din Cluj a investit în cultivarea acestei plante. Afacerea se dovedește, deja, extrem de profitabilă. Pe lângă buchetele frumos mirositoare, Anca Șerpar prepară și ulei și miere de lavandă, pe care le vinde la preț bun.

  • Profit record, participare la profit diminuată cu 10% față de 2011, în cazul Petrom ( 23 Martie 2013 )

    Statul român va încasa doar 75 de milioane de euro din profitul record, de 885 de milioane, înregistrat, anul trecut, de Petrom. Suma virată din dividende la bugetul de stat este cu 10% mai mică decât în 2011, în ciuda faptului că producătorul și distribuitorul de carburanți și-a majorat profitul cu 5% față de aceeași perioadă. Analiștii spun că Petrom pune bani deoparte pentru a plăti taxa pe veniturile obținute din liberalizarea pieței gazelor, măsură introdusă de guvern în luna februarie. Compania susține însă că banii merg către investiții, estimate la un miliard de euro.

  • Un om a murit și alți doi au fost grav răniți, într-un accident produs la ieșirea din Buzãu ( 30 August 2012 )

    Un om a murit și alți doi au fost grav răniți, într-un accident produs lângã o statie Petrom, la iesirea din Buzãu. Tragedia s-a produs dupã ce soferul unei Dacii a întors spre benzinãrie fãrã sã acorde prioritate, moment în care mașina a fost lovitã violent de un alt autovehicul. Coliziunea a fost surprinsă de una dintre camerele de supraveghere ale benzinãriei. În urma accidentului, soferul Daciei si mama acestuia au suferit rãni grave... 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2