Date companie
 
 
 
 

Vasile Blaga, audiat în dosarul Elenei Udrea

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 Noiembrie 2015
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : elena udrea, vasile blaga
 

Vasile Blaga, audiat la DNA în dosarul Elenei Udrea. Acesta a fost citat ca martor, în dosarul în care Camera Deputaților a dat aviz pentru urmărirea penală a acesteai, copreședintele PNL arătând că el nu știe că la PDL să fi ajuns bani obținuți ilicit.

VASILE BLAGA, copreședinte, PNL: "Există și o declarație în spațiul public a Elenei Udrea, ca Blaga știa foarte clar că acei bani provin din șpagă de la Buzăianu. Ferească Dumnezeu, nu știu așa ceva și nici n-am auzit-o pe doamna Udrea spunând așa ceva."

Vasile Blaga a adăugat că el nu a fost prezent când s-au dat sume de bani la partid, așa cum a susținut Ana Maria Topoliceanu într-o declarație dată în fața anchetatorilor. Elena Udrea a fost pusă, vineri, sub control judicar pe cauțiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupție legate de vânzarea și renovarea unei vile din Eforie Sud, dar și un contract între Hidroelectrica și o firma privată, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaților a avizat începerea urmăririi penale și a reținerii Elenei Udrea în această cauză. Aceasta a spus că nu poate să achite o cauțiune atât de mare, în condițiile în care toate bunurile sale sunt sechestrate de DNA. Elena Udrea a precizat că se va cere un nou aviz de arestare dacă nu plătește cele cinci milioane de lei până marți.

ELENA UDREA, fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului: "Am încercat, conform legii, să cer DNA-ului, beneficiarul sechestrului pe întreaga mea avere, să-mi permită să pun cauțiune bunuri pe care ei le-au sechestrat. Legea îmi permite, am cerut și o audiență la doamna procuror Kovesi, aștept să văd ce răspuns îmi va da."

Elena Udrea susține că omul de afaceri căruia i s-au cerut cinci milioane de dolari pentru un contract cu Hidroelectrica este Bogdan Buzăianu, iar Ana Maria Topoliceanu este cea care a folosit acești bani și care trebuie să răspundă.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Logodnicul Elenei Udrea a postat o nouă fotografie pe Facebook ( 8 Octombrie 2018 )

  Adrian Alexandrov, logodnicul Elenei Udrea, a postat pe Facebook o nouă fotografie cu fiica sa! Este a doua fotografie pe care o postează, după ce Udrea a fost reținută de Interpol.

 • Udrea, despre ordonanța lui Toader: Inutilă, dacă nu are prevederi curajoase și ferme ( 2 August 2018 )

  Elena Udrea, noi reacții din Costa Rica! Fostul ministru al Turismului a declarat că ordonanța de urgență pentru revizuirea sentințelor date pe protocoale sau interceptări ilegale va fi ”inutilă dacă nu are prevederi curajoase, ferme și clare”.

 • Cerere de urmărire internațională și mandat european de arestare pe numele Elenei Udrea ( 6 Iunie 2018 )

  Poliția Română a transmis Tribunalului București o cerere de urmărire internațională, precum și emiterea unui mandat european de arestare pe numele Elenei Udrea. Condamnată definitiv la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute, Udrea este departe de a ajunge după gratii. Fostul ministru al Dezvoltării se află în Costa Rica de la începutul acestui an, unde a cerut azil politic. Odată emis mandatul european, dacă Elena Udrea va fi găsită vreodată în vreo țară din Europa, ea va fi predată autorităților române. 

 • Decizie amânată, în cazul Udrea ( 23 Mai 2018 )

  Magistrații Înaltei Curți de Casație și Justiție au amânat decizia definitivă în dosarul "Gala Bute", în care Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale, a fost condamnată, în primă instanță, la șase ani de închisoare pentru luare de mită și abuz în serviciu. 

 • DNA: Blaga, urmărit penal alături de Gheorghe Ștefan ( 28 Septembrie 2016 )

  DNA a început urmărirea penală a lui Vasile Blaga! Acesta a fost plasat sub control judiciar în dosarul de trafic de influență în care a fost audiat mai mult de două ore la sediul DNA Ploiești. În acest dosar sunt urmăriți penal și fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan și omul de afaceri Horațiu Brună Berdilă.

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2