Date companie
 
 
 
 

Vedete la Zoo

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2021
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : brasov, Pui de panda rosu
 

Primii pui de panda roșu născuți în România, la Grădina Zoologică din Brașov, au fost prezentați publicului, la opt săptămâni de la naștere. Sunt puii lui Peggy și Benji, singurele exemplare de panda roșu din țara noastră. Micuții au trecut cu bine de perioada critică, iar acum se dezvoltă normal.

SEBASTIAN RUSU, viceprimar, Municipiul Brașov
"Avem marea bucurie, astăzi, să vă prezentăm acești puiuți de panda roșu, un mascul și o femelă. Unul are 415 grame, masculul, iar femela 520. Lucrurile merg bine din acest punct de vedere. Cred că cei mai fericiți suntem, pentru că reușim practic să contribuim la conservarea acestei specii pe cale de dispariție."

Reprezentanții Grădinii Zoologice așteaptă sugestii venite din partea localnicilor, pentru a le da un nume celor doi ursuleți. Mama puilor, Peggy, a ajuns la Grădina Zoologică din Brașov în 2019, din Suedia. Datorită recunoașterii standardelor de îngrijire, după un an distanță, la zoo a ajuns Benji, un mascul adus din Croația.

ALIN PÂNZARU, director, Grădina Zoologică Brașov
"A fost un pic riscant, pentru că noi am început construcția și am propus construcția acestui spațiu neavând acordul coordonatorului. În România nu mai există niciun astfel de exemplar."

Grădina Zoologică din Brașov poate fi vizitată de luni până duminică, în intervalul orar 09:00 – 20:00. Prețul unui bilet este de 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii mai mari de doi ani.


Vedete la Zoo

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2