Date companie
 
 
 
 

Vestigii cu vechimea de trei secole, în Piața Universității din Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 26 Martie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : cimitir, vestigii, morminte, Piata Universitatii, schelete, parcare subternana, groapa comuna
 

Vestigii arheologice cu vechimea de trei secole, descoperite în Piața Universității din Capitală! Cele patru schelete aparțin unor ofițeri ruși din secolul al XIX-lea și au ieșit la iveală în timpul lucrărilor efectuate la o parcare subterană. Potrivit specialiștilor, cimitirul de mahala se întinde și sub bulevardul Elisabeta, iar pentru conservarea urmelor arheologice, întreaga zonă ar trebui să sufere modificări.

GHEORGHE MĂNUCU-ADAMEȘTEANU, arheolog: "Acum, în mod surprinzãtor, am găsit, în ultimele douã zile, patru morminte ale unor ofiteri rusi. Spun ofiteri rusi deoarece am avut surpriza sã gãsim o piatrã de mormânte întreagã pe care apare numele unui ofiter care a fost îmormântat în anul 1853."

Cercetările din Piața Universității au început în noiembrie 2010 și au ca obiectiv să pună în evidență Academia Domnească de la Sfântul Sava. Mormintele descoperite aici vor fi strânse într-o groapă comună situată în afara parcării ce urmează a fi construită. Patriarhia s-a implicat în construcția unei cruci, care va marca acest cimitir al populației din secolele XVI-XIX.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Un polițist din Suceava s-a împușcat în cap ( 6 August 2019 )

  Un polițist a fost găsit împușcat în cap, în apropierea unui cimitir! Potrivit IPJ Suceava, polițistul, în vârstă de 32 de ani s-a împușcat în cap, ieri, cu pistolul din dotare, în mașina personală, pe un deal de la marginea orașului Suceava.

 • Comemorarea lui Eminescu, la Cimitirul Bellu ( 15 Iunie 2019 )

  Mihai Eminescu, comemorat cu onoruri, la Cimitirul Bellu din București, acolo unde este își doarme somnul de veci. Astăzi, 15 iunie, se împli­nesc 130 de ani de la moar­tea geniului poeziei românești, Mihai Eminescu.

 • Marș de solidaritate, pentru Cimitirul Valea Uzului ( 9 Iunie 2019 )

  Marș de solidaritate, în cazul cimitirului de la Valea Uzului! Peste 300 de români și maghiari au participat la o adunare de solidaritate interetnică româno-maghiară, sîmbătă după-amiază, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

 • Cetatea Piatra Șoimului, în paragină ( 6 Septembrie 2018 )

  Cetatea Piatra Șoimului, monument istoric reprezentativ din județul Bihor, este în paragină. Situată în satul Peștiș, la 5 km nord de orașul Aleșd, cetatea iși trage numele de la stânca înalta de 500 m pe care a fost ridicată...

 • Bărbat mort în cimitir, la mormântul mamei sale ( 3 Mai 2018 )

  Sfârșit tragic pentru un bărbat de 54 de ani din Câmpulung Muscel. Omul a mers la cimitir, să aprindă lumânări la mormântul mamei sale. I s-a făcut rău și s-a întins pe iarbă. Un muncitor care făcea curățenie prin cimitir l-a zărit și a încercat să-l ajute.

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2