Date companie
 
 
 
 

Viața după pandemie? Românilor le este dor de normalitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viata, psiholog, izolare, coronavirus, pandemie
 

BIANCA ROTARU, reporter "Eram fericiți și nu știam! Izolarea socială, pe fondul pandemiei de coronavirus, ne-a învățat să apreciem gesturile și lucrurile simple, care până acum ni se păreau de la sine înțelese. Ne este dor de activitățile banale pe care le făceam zilnic. Întâlnirile cu cei dragi, călătoriile, plimbările în parc, sunt lucrurile la care visează românii care, în perioada stării de urgență, au ajuns să meargă doar la farmacie și supermarket. Dar oare suntem pregătiți de o relaxare a restricțiilor, după 15 mai?"

prin telefon: RADU LECA, psiholog  „Oamenii, după ridicarea stării de urgență își vor dori să realizeze majoritatea planurilor la care au visat singuri sau în familie. Numărul unu: să mergem în locul favorit, că e la mare, că e la munte, că e la țară, să vedem un magazin favorit din care să facem cumpărături sau, în conformitate cu manifestările din interiorul familiei sau cuplului, să schimbăm sau nu partenerul de viață. Fiindcă unul din factorii care vor sta la baza miilor de divorțuri ce vor avea loc după ieșirea din izolare este lipsa de comunicare sau comunicarea în exces, față de care partenerii nu por face față.”

VOX „Să începem munca, abia aștept. E cumplit să stai acasă izolat. E greu că... Mai ales situația financiară e dezastruoasă, mai ales că s-au redus, suntem în șomaj tehnic toți.”

VOX „Păi cred că mă duc la.. ne ducem undeva la mare, nu știu, undeva. Nu ne-am hotătât unde. În niciun caz nu stăm aici în România.”

VOX „Am să merg la mama la țară că care 93 de ani și n-am mai fost de 2 luni și ceva.”

VOX „Tot așa să ne plimbăm că sunt bătrână, unde să mai mă duc la vârsta asta? Nu mă mai duc nicăieri, mă plimb și eu așa pe aici, pe acolo că mi s-a urât stând în casă. Stau la etajul 8, ma uit pe geam. Ce să vezi și pe geam? Că parcă e pustiu, nu mai iese nimeni.” 

Cu toate că starea de urgență se va ridica de la 15 mai, autoritățile au avertizat că distanțarea socială și unele restricții vor face parte din viața noastră mult timp de aici înainte.


Viața după pandemie? Românilor le este dor de normalitate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Accesul la educație pentru toți copiii, în vizor ( 2 August 2020 )

  Am intrat în luna august și tot mai mulți părinți, profesori și elevi se întreabă cum se vor desfășura cursurile din toamnă. Chiar dacă activitățile de vacanță continuă, îngrijorarea părinților, după experiența din primăvară, când cursurile au fost organizate online, se accentuează.

 • Piața Reșiță, închisă din cauza nerespectării măsurilor anticovid ( 29 Iulie 2020 )

  Piața Reșița din București a fost închisă de autorități, din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

 • Pandemia și depresia ( 25 Iulie 2020 )

  Pandemia i-a afectat psihic grav pe români. Specialiștii sunt de părere că numărul persoanelor care au ajuns în pragul depresiei sau al celor care au decis să își pună capăt zilelor a crescut.

 • Regulile de carantină și izolare ( 21 Iulie 2020 )

  Grupul de Comunicare Strategică oferă lămuriri cu privire la regulile de carantină și izolare, valabile de astăzi, după ce legea a intrat în vigoare la miezul nopții. Astfel, persoanele suspecte de a fi infectate cu noul coronavirus intră în carantină la domiciliu sau într-un spațiu special amenajat și destinat exclusiv pentru astfel de situații, doar în cazul în care persoana suspectă nu își poate asigura separarea de membrii familiei.

 • Amenzi și arestări, în cazul deșeurilor medicale periculoase administrate necorespunzător ( 14 Iulie 2020 )

  211 tone de deșeuri medicale periculoase, indisponibilizate de polițiști în urma controalelor! Potrivit unui comunicat al Poliției Române, peste 211.000 de kilograme de deșeuri periculoase provenite din colectarea...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2