Date companie
 
 
 
 

Viața după pandemie? Românilor le este dor de normalitate

RSS Știri
 
 
Data publicării : 27 Aprilie 2020
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viata, psiholog, izolare, coronavirus, pandemie
 

BIANCA ROTARU, reporter "Eram fericiți și nu știam! Izolarea socială, pe fondul pandemiei de coronavirus, ne-a învățat să apreciem gesturile și lucrurile simple, care până acum ni se păreau de la sine înțelese. Ne este dor de activitățile banale pe care le făceam zilnic. Întâlnirile cu cei dragi, călătoriile, plimbările în parc, sunt lucrurile la care visează românii care, în perioada stării de urgență, au ajuns să meargă doar la farmacie și supermarket. Dar oare suntem pregătiți de o relaxare a restricțiilor, după 15 mai?"

prin telefon: RADU LECA, psiholog  „Oamenii, după ridicarea stării de urgență își vor dori să realizeze majoritatea planurilor la care au visat singuri sau în familie. Numărul unu: să mergem în locul favorit, că e la mare, că e la munte, că e la țară, să vedem un magazin favorit din care să facem cumpărături sau, în conformitate cu manifestările din interiorul familiei sau cuplului, să schimbăm sau nu partenerul de viață. Fiindcă unul din factorii care vor sta la baza miilor de divorțuri ce vor avea loc după ieșirea din izolare este lipsa de comunicare sau comunicarea în exces, față de care partenerii nu por face față.”

VOX „Să începem munca, abia aștept. E cumplit să stai acasă izolat. E greu că... Mai ales situația financiară e dezastruoasă, mai ales că s-au redus, suntem în șomaj tehnic toți.”

VOX „Păi cred că mă duc la.. ne ducem undeva la mare, nu știu, undeva. Nu ne-am hotătât unde. În niciun caz nu stăm aici în România.”

VOX „Am să merg la mama la țară că care 93 de ani și n-am mai fost de 2 luni și ceva.”

VOX „Tot așa să ne plimbăm că sunt bătrână, unde să mai mă duc la vârsta asta? Nu mă mai duc nicăieri, mă plimb și eu așa pe aici, pe acolo că mi s-a urât stând în casă. Stau la etajul 8, ma uit pe geam. Ce să vezi și pe geam? Că parcă e pustiu, nu mai iese nimeni.” 

Cu toate că starea de urgență se va ridica de la 15 mai, autoritățile au avertizat că distanțarea socială și unele restricții vor face parte din viața noastră mult timp de aici înainte.


Viața după pandemie? Românilor le este dor de normalitate

« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2