Date companie
 
 
 
 

Viitura a distrus toată agoniseala unei familii din Argeș, iara casa a făcut-o una cu pământul

RSS Știri
 
 
Data publicării : 4 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : inundatii, viitura, masina, arges, casa, animale, gospodarie, mobila, mal, cristescu
 

Lacrimi și deznădejde, în urma inundațiilor! Printre gospodăriile făcute una cu pământul de puhoaiele revărsate se numără și cea a familiei Cristescu, din satul Scheau, comuna Bascov, județul Argeș, unde viitura a avut peste patru metri înalțime. După zeci de ani de muncă, timp în care și-au asigurat o casă și cele necesare traiului, oamenii au ajuns să trăiască prin vecini, în mașină sau pe jos, în singura cameră care a mai rămas în picioare. Curtea sau ce a mai rămas din ea, este acoperită cu un strat gros de mâl și cu toate resturile aduse de apă de pe dealurile din jurul satului.

VOX "A venit dintr-o dată! N-a durat mult! 40 de minute a plouat, a venit viitura, a săpat apa doi metri jumate temelia asta și a cazut. Peste 4-5 metri! Toată familia, 8 persoane, pe drumuri!"

AMBIANTA "Uitați ce e aicea! E infecție aici! Eu nu pot sa bag copiii ăia aici!"

VOX "- Asta e mașina în care dorm de două nopți. - Unde vă vedeți, peste câteva zile? - Păi, unde să mă văd! Tot aici! În altă parte unde să mă vad? Tot în mașină!"

AMBIANTA "Aragaz, butelie, mi-a luat tot, s-au dus!"

Puhoiul a ucis și păsările și animalele din gospodărie.

VOX "- Câte animale v-au murit? - Vreo 50 de pui, 50 de gaini, 2 porci."

Toate lucrurile care au putut fi salvate au fost duse prin vecini, de la haine pâna la mobilă.

VOX "- Ce ați dus? - Mașina de spălat și lucruri, covoare, atât că mobila am scos-o în curte toată."

După retragerea apelor, oamenii s-au apucat să curețe gospodăria. În ciuda șocului și a disperării, oamenii muncesc din greu, ca să-și refacă gospodăria și se roagă la Dumnezeu să nu mai plouă, că să-și poată usca puținele lucruri ce le-au mai ramas, pentru a se putea folosi de ele.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2