Date companie
 
 
 
 

Violența domestică, obiectul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice și a autorităților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : slogan, familie, campanie, violenta, asociatia, ochi, domestica, necuvinte, priveste
 

"Privește-mă în ochi"! Este sloganul unei campanii împotriva violentei domestice, inițiată de Asociația Necuvinte. Dacă în statele civilizate fenomenul violenței în familie s-a dimunuat, în țara noastră rămâne de actualitate. Din păcate, cei mai afectați sunt copiii care trăiesc într-un mediu marcat de acest flagel.

SONIA GHIȚĂ, psihoterapeut "Abuzul fizic, emoțional, financiar, abuzul sexual- toate acestea reprezintă un mediu de dezvoltare al copilului. Un copil care se dezvoltă într-un mediu unde toate aceste abuzuri sunt prezente, îi periclitează o dezvoltare sănătoasă."

MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii "Oamenii să înceapă să conștientizeze că de la educație, pe care noi o dăm copiilor noștri, de aici trebuie să înceapă lucrul pentru a combate violența."

MARIA GRAPINI, ministrul delegat pentru I.M.M. "Nu avem alternativă aici. Trebuie să spunem ce ni s-a întâmplat (...) persoana trebuie să fie consiliată de un specialist, să nu creadă că asupra ei s-a pus o pecete, pentru că nu ea a fost de vină, ea a fost o victimă."

ȘTEFAN LUCIAN VLĂDESCU, fotograf "Concepția generală la nivel de societate e "ce, ți-a dat o palmă? ce mare lucru?" dar nu e chiar așa. După palma aia, poate să vină încă 2,3 și se poate ajunge la orice."

Asociația non-guvernamentală Necuvinte caută soluții de modificare a legislației privind violența domestică, pentru protejarea în mod real a victimelor și sancționarea aspra a agresorilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Se scumpește carnea de porc ( 9 Iunie 2021 )

  Carnea de porc s-ar putea scumpi cu 25%, în lunile următoare, pe fondul scumpirii furajelor. Și asta deși se înregistrează un minimum istoric al valorii porcilor la poarta fermei. Avertismentul vine din partea...

 • Protest cu tractoare, organizat de Asociația Forța Fermierilor la Palatul Parlamentului ( 26 Mai 2021 )

  Asociația Forța Fermierilor a organizat, astăzi, un mars de protest cu tractoare în jurul Palatului Parlamentului. Protestatarii cer ca agricultura să fie inclusă în lista de priorități strategice de anul acesta.

 • Moarte violentă, concluzia legistului în cazul decesului bărbatului imobilizat de polițiști, la Pitești ( 18 Aprilie 2021 )

  Medicul legist a comunicat, astăzi, cauza decesului bărbatului imobilizat de polițiști pe terasa unui local din Pitești. Legistul a declarat, cităm: „Moartea fost violentă, bărbatul a murit asfixiat. Am descoperit...

 • Reacții adverse, după vaccin ( 23 Februarie 2021 )

  Țara noastră ar putea primi, în aprilie, un al patrulea vaccin împotriva COVID-19! Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat că serul produs de compania Johnson & Johnson ar urma să fie autorizat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană a Medicamentului, iar începând cu luna aprilie, ar putea ajunge primele doze și în România.

 • Brazi amplasați sub formă de inimă, în fața Spitalului „Gavril Curteanu” din Oradea ( 22 Decembrie 2020 )

  Eveniment în spiritul sărbătorilor de iarnă, organizat de Asociația "Sănătatea ta" din Oradea în fața Spitalului Municipal „Gavril Curteanu”, unitate sanitară suport COVID-19. În acel loc au fost amplasați, în formă de inimă...

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2