Date companie
 
 
 
 

Violența domestică, obiectul unei campanii de sensibilizare a opiniei publice și a autorităților

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Decembrie 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : slogan, familie, campanie, violenta, asociatia, ochi, domestica, necuvinte, priveste
 

"Privește-mă în ochi"! Este sloganul unei campanii împotriva violentei domestice, inițiată de Asociația Necuvinte. Dacă în statele civilizate fenomenul violenței în familie s-a dimunuat, în țara noastră rămâne de actualitate. Din păcate, cei mai afectați sunt copiii care trăiesc într-un mediu marcat de acest flagel.

SONIA GHIȚĂ, psihoterapeut "Abuzul fizic, emoțional, financiar, abuzul sexual- toate acestea reprezintă un mediu de dezvoltare al copilului. Un copil care se dezvoltă într-un mediu unde toate aceste abuzuri sunt prezente, îi periclitează o dezvoltare sănătoasă."

MARIANA CÂMPEANU, ministrul Muncii "Oamenii să înceapă să conștientizeze că de la educație, pe care noi o dăm copiilor noștri, de aici trebuie să înceapă lucrul pentru a combate violența."

MARIA GRAPINI, ministrul delegat pentru I.M.M. "Nu avem alternativă aici. Trebuie să spunem ce ni s-a întâmplat (...) persoana trebuie să fie consiliată de un specialist, să nu creadă că asupra ei s-a pus o pecete, pentru că nu ea a fost de vină, ea a fost o victimă."

ȘTEFAN LUCIAN VLĂDESCU, fotograf "Concepția generală la nivel de societate e "ce, ți-a dat o palmă? ce mare lucru?" dar nu e chiar așa. După palma aia, poate să vină încă 2,3 și se poate ajunge la orice."

Asociația non-guvernamentală Necuvinte caută soluții de modificare a legislației privind violența domestică, pentru protejarea în mod real a victimelor și sancționarea aspra a agresorilor.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2