Date companie
 
 
 
 

Vizită la fabrica lui Moș Crăciun

RSS Știri
 
 
Data publicării : 18 Decembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : fabrica, globuri
 

Ajutoarele lui Moș Crăciun s-au mutat la Curtea de Argeș! Aici, peste 10.000 de copii vin anual pentru a învăța despre meșteșugurile tradiționale, la fabrica de globuri.

ALEXANDRA SPÂNU, reporter
"Se spune că Moș Crăciun locuiește la Polul Nord însă globurile lucrate manual în România ajung chiar și în Laponia, așa că Moșul are un sprijin serios de la elfii din Curtea de Argeș."

O mică parte din producție rămâne în țară. Cele mai multe globuri merg la export, iar cererea este foarte mare, pînă în luna septembrie. Apoi, spridușii au din nou o perioadă aglomerată, în luna decembrie, când primesc foarte multe vizite de la cei mici, însoțiți de profesori, părinți sau bunici. Copiii își aleg globulețele preferate. Totul după ce au învățat cum se produc acestea, de la o Crăciuniță pricepută.

AMBIANTA 
"Avem aici o baghetă din sticlă..//Prima formă, un glob oval."

VOXURI:

"Ti-a placut in fabrica lui Moș Crăciun? Da, foarte mult." 

"Mi-a placut cel mai mult cum se fac globuletele." 
"Ce-a fost scris pe globulet? Numele meu. Tavi" 
"Pe unul Anastasia, unul e pentru doamna de germană."

Iar gazdele îi așteaptă cu entuziasm pe cei mici.

SANDU NICHITA, director, fabrică de globuri
"Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă, totul a pornit de la o idee din Italia. Ne aflăm la apogeul turismului școlar pentru învățarea meșteșugurilor. Cei mici se îndreaptă către ornamente, globuri personalizate, au mesaje pentru cei dragi, pentru părinți, pentru prieteni."

Prichindeii au avut grijă să îi trimită lista pentru cadouri lui Moș Crăciun.

 "Mi-aș dori o pălărioară, o casă de păpuși."

"Vreau un ponei de jucărie."

ALEXANDRA SPÂNU, reporter
"Sania este echipată, globurile au fost cu grijă ambalate, iar renii sunt gata de drum. Magia Crăciunului poate începe!"« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 • Investiție de succes, la Oradea ( 19 Octombrie 2019 )

  25 de ani de producție neîntreruptă, marcați cu inaugurarea unei noi fabrici! VALTRYP, prima firmă din țară cu capital 100% românesc în domeniul automotive, care produce accesorii pentru cele mai cunoscute companii auto...

 • Incendiu la o fabrică de mobilă din Oradea ( 30 Iulie 2019 )

  Un incendiu puternic a izbucnit la o fabrică de mobilă din municipiul Oradea! 750 metri pătrați ai unei fabrici de cherestea și mobila au luat foc în zona uscătoriei, acolo unde se usucă lemnul. La fața locului au intervenit peste 40 de pompieri militari.

 • Un angajat al fabricii de armament din Cugir, împușcat din greșeală ( 17 Mai 2019 )

  Accident de muncă, la fabrica de arme din Cugir, județul Alba! Un angajat al fabricii a fost împușcat în picior, în timpul serviciului, în poligonul de încercare a armelor. Potrivit unor surse judiciare, un angajat al fabricii a manipulat...

 • Fabrica de condimente de la Aba Iulia arde în continuare mocnit ( 4 Februarie 2019 )

  Incendiul care a distrus fabrica de condimente Solina, din Alba Iulia, nu a fost stins, la două zile de la izbucnire. Zeci de pompieri acționează pentru lichidarea focarelor ce ard mocnit sub materialele din care era confecționată hala de peste...

 • O fabrică de condimente s-a făcut scrum ( 2 Februarie 2019 )

  Un incendiu urmat de o explozie a avut loc în această dimineață, în Alba Iulia! O fabrică de condimente s-a făcut scrum. Din cei 7.000 de metri pătrați nu s-a mai putut salva nimic. 

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2