Date companie
 
 
 
 

Voie bună și bucate din belșug, la târgul de Sf. Ilie, organizat in Capitală

RSS Știri
 
 
Data publicării : 24 Iulie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : capitala, ilie, targ, parcul, national
 

Bucureștenii au venit cu mic cu mare la targul de Sf. Ilie, organizat în Parcul Național din Capitală, acolo unde producătorii i-au întâmpinat cu preparate din carne, brânzeturi, vinuri, cozonaci, miere, turtã dulce, dar și cu minunate exponate lucrate manual.

VOX"De la Târgoviste am venit cu ciolan de porc, costitã, mici, frigãrui de pui, de porc, piept de pui."

VOX "Produsele noastre sunt naturale sutã la sutã, fãrã E-uri, fãrã conservanti."

AMBIANTÃ "Facem plãcinte maramuresene, din zona Chiuarului cu ceapã, cu brânzã, cu mãrar, cu brânzã de vãcutã, cu varzã. Tot din acest aluat, se poate face si cu mãr. "

VOX "Sunt sarmale cu carne, cu orez si cu un picut de pãsat. Pãsatul este un fel de mãlai mãcinat mai mare, porumb mãcinat mai mare."

Gurmanzii nu au putut rezista tentației de a se înfrupta din bucatele tradiționale.

VOX "Mi s-a fãcut poftã. Am mâncat si niste mici, dar sãrmãlutele si mãmãliguta asta si doamna cã mã serveste aici, e o adevãratã plãcere."

VOX "Ne-a atras, cã am fost în concediu în Maramures si mi-a plãcut foarte mult zona. Sunt oameni deosebiti si avem o tarã frumoasã."

După o masă copioasă, merge și un pahar cu bere rece sau bragă.

AMBIANtÃ: "E foarte bunã."

În materie de haine și accesorii, cumpărătorii au putut opta pentru o ie sau fotă, un accesoriu vechi de o sută de ani, cusut cu fir de argint.

VOX "Când facem aceastã altitã, deci aceastã spãrtutã la noi se spun altitã, trebuie scos fir cu fir si se lucreazã fir pe fir din mãtase naturalã."

Cele cinci zile de târg au fost animate de petreceri și de momente artistice.



« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu



 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2