Date companie
 
 
 
 

Volumul ”Peștele cu aripi”, lansat la finalul Festivalului de Film de la Timișoara

RSS Știri
 
 
Data publicării : 10 Septembrie 2017
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : festival, timisoara, lansat, volum, Popescu, film, rasvan, Aripi, pestele
 

Scenă finală în Festivalul de Film Central European, organizat la Timișoara! Printre invitații la festival s-au numărat regizori și scenariști din peste 14 țări europene, dar și artiști aflați la început de drum, dornici să învețe de la celebrități în domeniu. Și cum scenariile cele mai bune au la bază opere literare valoroase, evenimentul a fost ocazia perfectă pentru lansare de carte. Unul dintre autorii care a ales să își lanseze ultima creație literară în cadrul festivalului de film din Timișoara este jurnalistul și scriitorul Răsvan Popescu, vicepreședinte al Consiliului Național al Audiovizualului. Trei dintre operele scriitorului Răsvan Popescu au fost deja ecranizate. Volumul lansat la Timișoara, "Peștele cu aripi" adună proze scurte scrise începând cu anii '90.

RĂSVAN POPESCU, jurnalist "Am revenit la dragostea dintâi: proza scurtă. Am comprimat între două coperți lucruri adunate în 19 ani. Sunt o serie de povestiri, unele marcate. Sunt niște lucrir care m-au marcat și au cerut peste ani o rezolvare pe hârtie."

Autorul spune că volumul este un manifest privind condiția artistului, personajul principal fiind chiar scriitor.

RĂSVAN POPESCU, jurnalist "Peștele cu aripi" este o parabolă. Ea este deghizată sub aparența unei aventuri obișnuite cu el și cu ea, care pleacă undeva la căpătul lumii, ca să se ascundă și să se descopere. Pare ceva ce ar fi trăit toată lumea. Pe măsură ce înaintezi, realizezi că citești despre condiția artistului."

La Festivalul de Film Central European de la Timișoara au fost prezentate producții recente din 16 țări, premiate la nivel național și internațional. Printre altele, au fost vizionate pelicule din Austria, Polonia, Ungaria, România, Croația, Bosnia- Herțegovina, Bulgaria, Grecia și Albania. De asemenea, pe parcursul desfășurării evenimentului cultural au avut loc expoziții, dezbateri, concerte, ateliere de film și diverse proiecții.

VICTORIA COCIAȘ, actriță "Per total, a fost o ediție foarte reușită. Este peste așteptările mele la nivelul de participare. Participarea a fost eterogenă, deci n-au fost numai tineri sau numai oameni maturi sau numai cunoscători. Au fost, în general, oameni din Timișoara și chiar turiști, care au intrat să vadă filmele."

Festivalul a fost pus creat în urmă cu cinci ani de regretatul regizor Radu Gabrea. Acesta a dorit ca, pe lângă filmele din zona centrală a Europei să le includă și pe cele din Europa de Sud-Est. Fiecare ediție a avut o temă anume. Ediția de anul acesta a avut ca temă “Minoritățile”. O invitație la dialog interetnic și intercultural, prin intermediul filmelor selecționate, dar și întâmplărilor artistice conexe care vin în sprijinul acestora.
« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2