Date companie
 
 
 
 

Vreme caniculară, până marți

RSS Știri
 
 
Data publicării : 3 August 2014
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : canicula, vreme, medici, temperaturi, recomandari
 

După ploi, caniculă! Meteorologii au emis o informare de vreme caniculară în cursul după-amiezelor, ce se va face simțită până marți, în special, în sudul și estul Moldovei, Dobrogea și în cea mai mare parte a Munteniei. Duminică și luni temperaturile maxime depășesc 35 de grade Celsius, iar izolat chiar 37 de grade, la umbră. La soare, corpul uman va resimți temperaturi de aproximativ 40 de grade. Indicele temperatură-umezeală va atinge și depăși ușor pragul critic de 80 al disconfortului termic, în zonele de câmpie și, pe arii restrânse, în cele de deal și de podiș. În cursul zilei de marți în sud-estul țării vremea se va menține caniculară, cu temperaturi maxime de peste 35 de grade și disconfort termic ridicat.

NATALIA MANOLESCU, reporter ”Pe vreme caniculară, este recomandat să sevitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11:00 și 18.00. Totodată, nu trebuie să uitați să beți cel puțin 2 litri de lichide pe zi. Un pahar de apă, este necesar, la fiecare 15 – 20 de minute. O doza de iaurt produce aceeași hidratare ca și un pahar de apă. Medicii recomandă, de asemenea, consumarea fructelor și legume proaspete, deoarece acestea conțin o mare cantitate de apă. ”

Medicii mai spun că trebuie evitat consumul de alcool, deoarece favorizează deshidratarea și diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2