Date companie
 
 
 
 

Zeci de buzoieni au fost afectați de o viitură

RSS Știri
 
 
Data publicării : 6 Iunie 2011
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : viitura, evacuare, familii sinistrate, module
 

Familiile sinistrate care locuiesc pe malul râului Buzău și care au fost la un pas sa fie luate de o viitură vor fi mutate în această săptămână în module, cu posibilitatea de racordare la curent electric și reteaua de apă potabilă. 35 de oameni, printre care si 15 copii, au fost nevoiti să doarmă într-un camion al pompierilor. Acum câteva luni, familiile au fost evacuate de Primărie din locuințele sociale, pentru că nu și-au plătit utilitățile și nu si-au îngrijit apartamentele. După ce au rãmas sub cerul liber, localnicii si-au făcut barăci pe albia râului.

AMBIANȚĂ: "Doi copii pluteau pe apã asearã, dormind, dacã nu-i vedeam noi..."

VOX: "S-au speriat copiii, au început sã plângã A dat sora mea telefon la pompieri si în timpul ãla am iesit si noi afarã, apa deja era pânã la genunchi, pãtrundea înauntru. -Putea sã va ia? -Putea sã ne ia cu totul!"

VOX: "Toatã noaptea am stat aici unde ne-au acirdat dânsii camionul acesta!"

insp-șef DĂNUȚ NICOLAE, ISU Buzău: "Ne-am dat seama cã acesti oameni nu aveau de nici unele. Aveau în mânã sacose, erau speriati, erau uzi, flãmânzi! Le-am adus pãturi, apã, un minim de hranã, ceai cald."

PAUL BEGANU, prefectul jud. Buzău: "Solutia nu a fost alta decât aceea de a le oferi adãpost într-un camion al ISU pentru cã altã situatie nu aveam! S-a gãsit solutia temporarã a unei locatii în fostul spatiu al Politiei Locale."

MARCEL CIOLACU, viceprimar Buzău: "Îi vom muta într-un spatiu al Politiei Locale pânã Primãria ori va construi, ori va închiria o locuintã corespunzãtoare lor."

Municipalitatea nu a gãsit până acum un teren pe care locuintele modulare să fie amplasate. Acestea vor fi puse la dispozitie de o fundație umanitară din Capitală.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2