Date companie
 
 
 
 

Zeci de case au fost inundate, într-un cartier din Galați

RSS Știri
 
 
Data publicării : 29 August 2013
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : ploi, galati, cartier, case, inundate, epurare, statia, sistem canalizare
 

Zeci de case, dintr-un cartier gãlãțean, au fost inundate, în urma unei ploi abundente. În unele locuri, apa a depãșit chiar și un metru. Patru echipaje de pompieri au intervenit cu mai multe motopompe. Zona este cea mai joasã din oraș, iar pompierii intervin an de an, aici, dupã fiecare ploaie torențialã. Deși a suferit schimbări în urmã cu trei ani, sistemul de canalizare a fost proiectat greșit. Oamenii au ajuns la capãtul rãbdãrii.

VOX "- E apa mare la dumneavoastră? - Păi, e! Nu vedeți cât sunt de suflecată? - Așa plecați la muncă? - Păi, așa plec! Mereu se inundă, când plouă tare."

VOX "- Dacă mai ținea o orã, cred cã ne lua apa. - Vãd ca aveți și o mașinã, aici, în fațã. - Da, e a mea. - Mai merge? - Da, trebuie s-o las o sãptămână, să se usuce."

VOX "E contra legii fizicii! Stația de epurare e făcută la deal. Ce pompă trebuie sã aibă, ca să tragă apa la deal? - Aveți sã le trasmiteti ceva autoritatilor? - Da! Să vină sã facã curãțenie."

VOX "Uitați, filmați asta! Ce rămâne în urmă și nu vine nimeni să curețe! Numai microbi, aici! Să vină cu o mașină, să spele toate străzile care au fost inundate."

După trei ore, pompierii au reușit să adune toată apa de pe strãzi și din curțile oamenilor. Tot în Galați, pe drumurile naționale 24D și 26, s-au depus aluviuni pe o distanțã de un kilometru. Douã podețe au fost distruse, iar terasamentul cãii ferate din dreptul localitãți Bãneasa a fost spãlat de ape.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2