Date companie
 
 
 
 

Zeci de familii din Bistrița, evacuate dintr-un internat in care au locuit 20 de ani

RSS Știri
 
 
Data publicării : 7 Martie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : bistrita, liceu, familii, internat, evacuate, moisil
 

47 de familii din Bistrița riscă să rămână în stradă. Si asta după ce Primăria a descoperit că oamenii locuiesc ilegal într-un internat al unui liceu. Ei nu au unde să se ducă după ce vor fi evacuați, iar autoritățile nu le pot oferi soluții.

VOX "Am fost la primarie, a zis sa ne descurcam. Nu mi-e pentru mine, cã santuri gãsesc sau pot să dorm în gară cum dorm altii, dar ce fac cu mobila in care am bagat atatia bani."

Directorul unității de învățământ spune că a închiriat camerele celor aproape 50 de familii, pentru că numărul elevilor care stăteau de obicei la internat a scăzut după 1990.

IOAN RUSU, director, Liceul  "Grigore Moisil" Bistrița "Am inchiriat camerele, dupa care am avut niste venituri, bani cu care am cumparat calculatoare pentru scoala. Din pacate, daca locatarii vor fi evacuati nu voi mai avea veniturile respective si nu imi voi mai putea dota scoala."

Abia la sfârșitul anului trecut, consilierii locali au descoperit că internatul era dat ilegal în chirie și trebuie evacuat până pe 15 martie. Oamenii au depus cereri pentru obținerea unor locuințe sociale, însă primăria nu dispune de astfel de imobile.

MIHAI RUSTI, purtător de cuvânt, Primăria Bistrița "A fost o relație contractuală, fără girul primăriei sau a consiliului local. (...) Teoretic poate fi prelungitã aceastã perioadã cu încã o zi, o sãptãmânã, dar va fi vorba de o solutie provizorie."

Internatul liceului ''Grigore Moisil'' va fi folosit de-acum pentru activități educaționale.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 
 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2