Date companie
 
 
 
 

Zeci de persoane din Orșova nu au primit indemnizațiile de handicap sau însoțitor

RSS Știri
 
 
Data publicării : 17 Octombrie 2012
Categorie : Social - economic | Cuvinte cheie : indemnizatii, handicap, orsova
 

Patru luni. Atât a trecut de când zeci de oameni din Orșova nu și-au mai luat indemnizațiile de handicap și cele de însoțitor. Bolnavii se plâng că nu au cu ce să-și achite tratamentele, iar însoțitorii nu-și pot lua altă slujbă, pentru că n-au cum să-i lase singuri pe suferinzi. Fără indemnizații de atâta timp, oamenii au făcut economii la mâncare.

AMBIANȚĂ: "Mâncăm și noi o supă, că ciorba e mai scumpă și nu avem salariu. Mâncăm o supă, că e mai simplă. Cã așa face Guvernul, ne dă cu țârâita."

AMBIANȚĂ: "Spate de pui, spate, mai mult oase, decât un pic de pulpițã și splinã pe care nu o gãsesc, umblu ca nebuna dupã ea, cã e mai ieftinã, sã avem carne la felul doi."

Oamenii merg aproape zilnic la Primãrie sã întrebe când vor veni banii.

VOX: "Sunt patru luni, acum se fac cinci luni, în decembrie se fac șase luni. Salariul este 520 de lei, nici pe-ãsta nu ni-l dã. Nu le cerem nimic în plus decât dreptul nostru ce ni-l dã statul."

Autoritățile spun că sumele nu au fost prevăzute în bugetul anual și ar trebui să fie achitate de ministerul Finanțelor.

CONSTANTIN NEGULESCU, viceprimarul Orșovei: "Este cunoscut cã sumele pentru persoanele cu handicap sunt provenite din cotele defalcate din TVA. (...) Am fãcut demersurile necesare la Direcția de Finanțe și la Prefecturã, pentru ca de urgențã sã se aloca sumele respective."

VOX: "Greu, dar ne descurcãm, ce sã facem? Spun cã nu au bani. S-au fãcut rectificãri de buget, când vor veni banii atunci ni-i dã!"

Situația de la Orșova nu este singulară în Mehedinți. În mai multe comune din județ, persoanele cu dizabilități și însoțitorii nu și-au primit banii la timp.« înapoi la toate știrile

 
 

Adaugă comentariu 
 

Alte știri pe aceeași temă

 
 

Informații utile

 

Curs valutar : Marți, 21 Mai. 2019

1 USD = 4.2726 RON
0.0073
1 EUR = 4.7627 RON
0.0020
 

Program TV


 

Arhivă video

vezi arhiva video

 
 
National TV Stana de Vale cam 1 National FM - Muzica romaneasca Stana de Vale cam 2